Κυπριακό: Συνομιλίες Κοτζιά- Ντάνκαν με επίκεντρο τις εγγυήσεις (video)

Συνάντηση με τον Βρετανό υπουργό Επικρατείας και Ευρωπαϊκών υποθέσεων ‘Αλαν Ντάνκαν είχε το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, πριν αναχωρήσει για την Νέα Υόρκη.

Βασικό θέμα συζήτησης, η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα, ήταν το ζήτημα των εγγυήσεων εν όψει της πολυμερούς διάσκεψης της Γενεύης στις 12 Ιανουαρίου.

Οι δύο άνδρες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης δεν προέβησαν σε δηλώσεις. Ωστόσο κατά πάγια θέση θεωρείται ότι η Βρετανία θα τηρήσει ουδέτερη στάση και θα δεχτεί την όποια απόφαση στο θέμα των εγγυήσεων.

Πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Ντάνκαν ο κ. Κοτζιάς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την οποία αποφασίστηκε η συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη αύριο το πρωί (τοπική ώρα).

Εν τω μεταξύ, την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να στηρίξει τις εν εξελίξει προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή έχει εκφράσει την ετοιμότητά της να παραστεί στην πολυμερή διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό που θα ξεκινήσει στις 12 Ιανουαρίου. Ωστόσο, σήμερα η Ν. Μπερτό δήλωσε ότι η Επιτροπή δεν είναι ακόμα σε θέση να επιβεβαιώσει ποιος θα εκπροσωπήσει την ΕΕ στη διάσκεψη της Γενεύης.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Σχετική είδηση:Διπλωματικός μαραθώνιος για το Κυπριακό – Συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος