Μ. Ξανθοπούλου στο Πρώτο για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο: Η Ιαπωνία προσφέρει τους αγώνες στην ανθρωπότητα (audio)

Την άποψη ότι η Ιαπωνία προσφέρει στην ανθρωπότητα τους επικείμενους Ολυμπιακούς αγώνες που ήταν να γίνουν πέρυσι και αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας, εξέφρασε η Μελίνα Ξανθοπούλου, διευθύντρια Αγωνιστικού Σχεδιασμού και διευθύντρια Συμμετοχής Αθλητών και Κριτηρίων Πρόκρισης στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020», μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθρέφτης», με τον Χρήστο Μιχαηλίδη.

Όπως είπε, η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, θα μπορούσε – λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί – να μην διοργανώσει τους αγώνες, αλλά δεν το έκανε, καθώς ήθελε με πάθος τη διοργάνωση. «Το Τόκυο ήθελε να αναδείξει αυτό που συνέβη με τη Φουκουσίμα και πως η χώρα θα αναγεννηθείς από τις στάχτες της», τόνισε.

Όπως είπε, ήδη έχουν φτάσει στην Ιαπωνική πρωτεύουσα οι πρώτες Ολυμπιακές αποστολές και όλοι οι άνθρωποι που θα δουλέψουν για αυτούς τους πολύ διαφορετικούς αγώνες. Στα μέσα Ιουνίου θα αποφασιστεί εάν θα επιτραπεί η παρουσία στα γήπεδα θεατών μόνο από την Ιαπωνία και με ποιες προϋποθέσεις. Δεν θα υπάρχουν επισκέπτες από το εξωτερικό, ούτε γονείς, συγγενείς και φίλοι των αθλητών.

Τα μέλη των αθλητικών αποστολών θα είναι σε απόλυτη απομόνωση στο Ολυμπιακό χωριό, και δεν θα επιτρέπεται να βγουν για βόλτα στην πόλη. Οι αθλητές θα μπορούν να φτάσουν στο Τόκιο μόνο πέντε ημέρες πριν το αγώνισμά τους και θα είναι υποχρεωμένοι να αποχωρήσουν δυο ημέρες μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

«Είναι άδικο αυτό που συνέβη για τους Ιάπωνες, οι οποίοι είχαν δώσει και τη ψυχή τους για τους αγώνες και είχαν προγραμματίσει να υπάρχουν ακόμη και ρομπότ στους δρόμους για να βοηθούν τους επισκέπτες, αλλά χτυπήθηκαν από την πανδημία», τόνισε η κυρία Ξανθοπούλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος