Με χιόνι και κρύο έφτασε ο χειμώνας στα ορεινά

Ντυμένη στα λευκά είναι η ορεινή Χαλκιδική, όπως και οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας σε μεγάλο υψόμετρο. Μαζί με το χιόνι έρχονται και τα προβλήματα, με το κρύο και τις δυσκολίες στις μετακινήσεις.

Από τον Ταξιάρχη, ένα ορεινό χωριό στην Χαλκιδική ο δημοσιογράφος Παύλος Σαρόγλου μεταφέρει το “κλίμα” και τις εικόνες του χιονισμένου τοπίου.

Με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -1 έως -2 βαθμούς Κελσίου, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν με στωικότητα μια γνώριμη σε αυτούς κατάσταση.

Οι δρόμοι παραμένουν ανοικτοί, καθώς από τις πρώτες πρωϊνές ώρες, οι υπάλληλοι του δήμου με μηχανήματα, φροντίζουν να τους κρατούν καθαρούς. Προβλήματα με το χιόνι στους δρόμους, που δημιουργήθηκαν στον δήμο Αριστοτέλη αντιμετωπίζονται με μηχανήματα τα οποία διατηρούν το οδικό δίκτυο ανοικτό. Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε Αρναία, Μεγάλη Παναγία, Στανό, Ολυμπιάδα, έπειτα από φωτιά που πήρε εχθές μια κολώνα  υψηλής τάσεως της ΔΕΗ. Σύντομα αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε Παλαιοχώρι και Νεοχώρι. Στις ανωτέρω περιοχές κλειστά παραμένουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαιδεύσεως.

Περιφέρεια και Δήμοι έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ η τροχαία συνιστά τους οδηγούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να χρησιμοποιούν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.

Το χιόνι που έπεσε κατά την διάρκεια της νύχτας περιφερειακά της Θεσσαλονίκης δεν δημιούργησαν προβλήματα και ο δρόμος από Χορτιάτη για Άγιο Βασίλειο, ενώ εφιστάται η προσοχή σε όσους κατευθύνονται προς Βασιλικά και Ταγαράδες, όπου λόγω πλημμύρας στην λεκάνη του Ανθεμούντα, η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται προς άλλες οδούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος