Μικρές πράξεις, μεγάλες αλλαγές: Το νέο online project του KIDOT!

Ο KIDOT παρουσιάζει το νέο του online project, με τίτλο “Μικρές πράξεις, μεγάλες αλλαγές”.
Γνωρίζουμε πως ο πλανήτης βρίσκεται σε κίνδυνο, παρ’ όλα αυτά, μπορεί να μας φαίνεται εξουθενωτικό να αναστρέψουμε την κατάσταση.
Οι μικρές πράξεις, όμως, είναι αυτές που φέρνουν τις μεγάλες αλλαγές. Μία καινούργια πραγματικότητα θα διαμορφωνόταν, εάν επιλέγαμε ως γονείς έναν πιο ηθικό και βιώσιμο τρόπο ζωής, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει την αυριανή συμπεριφορά των παιδιών.
Ξεκινάμε μαζί το ταξίδι του ethical parenting με 4 Facebook Lives που έχουν ως θεματικές την Ενσυνείδητη Διατροφή, την Ηθική Ομορφιά, τον Βιώσιμο Τρόπο Ζωής στο Σπίτι και την Κυκλική Μόδα.
Οι καλεσμένοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως:
  • Τι σημαίνει διαμορφώνω μια zero waste πραγματικότητα και σε ποιους τομείς αυτή βρίσκει εφαρμογή;
  • Τι σημαίνει ενσυνείδητη διατροφή και πώς μπορεί αυτή να μας οδηγήσει σε μια πιο υγιή σχέση με το φαγητό;
  • Τι είναι η ηθική ομορφιά και τι πρέπει να προσέχουμε πριν την αγορά κάποιων καλλυντικών που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινότητά μας;
  • Πώς μπορούμε να διαχειριστούμε τον πλεονάζοντα ρουχισμό ώστε να “αναπνεύσει” ο δικός μας χώρος και να γεμίσει ο κενός χώρος συνανθρώπων μας;
  • Ποιες αλλαγές μπορούμε να κάνουμε στο σπίτι ώστε να εξοικονομήσουμε χρήματα και ενέργεια και να διαμορφώσουμε μία πιο βιώσιμη καθημερινότητα;
Την Παρασκευή 15/10 υποδεχόμαστε την Κρυσταλλίνα Παραμύθη, διοργανώτρια μικρών εκδηλώσεων, αλλά και του Vegan Life Festival και δημιουργό του www.veganhome.gr. Η Κρυσταλλίνα θα μας εξηγήσει τι σημαίνει ενσυνείδητη διατροφή και πώς μπορεί να οδηγήσει όλα τα μέλη της οικογένειας σε μία πιο υγιή σχέση με το φαγητό. Επιπλέον, θα μάθουμε πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε μία low waste φιλοσοφία στη διατροφή και πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε τα παιδιά ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμά μας.
Την Τρίτη 19/10 υποδεχόμαστε την Έλενα Λένου, δημιουργό των βραβευμένων φυσικών καλλυντικών Kyklos Cosmetics. H Έλενα θα μας εξηγήσει τι είναι η ηθική ομορφιά αλλά και τι ακριβώς πρέπει να προσέχουμε όταν επιλέγουμε προϊόντα περιποίησης.
Την Παρασκευή 22/10 υποδεχόμαστε την Ελένη Σβορώνου, υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς και συζητάμε για τον βιώσιμο τρόπο ζωής στην καθημερινότητά μας. Η κ. Σβορώνου θα μας εξηγήσει πώς μπορούμε να κάνουμε εύκολες αλλαγές στο σπίτι, αλλά και πώς μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά ώστε να αποκτήσουν έναν πιο ενσυνείδητο τρόπο συμπεριφοράς.
Την Παρασκευή 29/10 υποδεχόμαστε τη Χριστίνα Γεροθόδωρου, Υπεύθυνη Εμπορικού Τμήματος του προγράμματος Fabric Republic της ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ. Η Χριστίνα θα μας εξηγήσει τι εννοούμε με τον όρο “κυκλική μόδα”, τι σημαίνει ανακύκλωση ρούχων και πώς μπορούν τα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται τα ρούχα να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος