Μίνα Γκάγκα: Δεν εφαρμόζεται η μάσκα στα σχολεία της Ευρώπης-Οι μαθητές πρέπει να έχουν μία φυσιολογική ζωή

Στην πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών, τα σχολεία θα ανοίξουν χωρίς την εφαρμογή της χρήσης μάσκας, τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ3 η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. “Τα παιδιά πρέπει πλέον να αιστανθούν οι εαυτοί τους, να χαίρονται το παιχνίδι με τους φίλους τους, να είναι χαλαρά και να έχουν μία φυσιολογική ζωή, άλλωστε έχει ανοσοποιηθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά το επικαιροποιημένο εμβόλιο, με την Όμικρον 1( αργότερα θα έρθουν και εμβόλια με την Όμικρον 4 και 5), η κα Γκάγκα τόνισε ότι είναι σημαντικό τα άτομα με προβλήματα υγείας να το κάνουν αλλά δεν είναι κακή ιδέα να το κάνουν και οι υγιείς ενήλικοι.
Για την υποστελέχωση των νοσοκομείων η Υπουργός είπε ότι όλα αυτά τα χρόνια των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης τα νοσοκομεία έχαναν κόσμο, καθώς κάποιοι έβγαιναν στην σύνταξη και δεν τους αντικαθιστούσαν. Ωστόσο, στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας ήρθε την τελευταία τριετία μόνιμο προσωπικό πάνω 170 άτομα και άλλα τόσα επικουρικό, ενώ στη Θεσσαλονίκη ήρθαν επιπλέον 1.400 άτομα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΝΑ ΓΚΑΓΚΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος