Μωυσής Ελισάφ: Ήρθε η ώρα να ληφθούν μέτρα για το φθινόπωρο

Αύξηση ιικού φορτίου στα λύματα και αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία καταγράφεται στα Ιωάννινα. Ο δήμαρχος Ιωαννιτών καθηγητής Μωυσής Ελισάφ μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα να ληφθούν μέτρα, τα οποία θα μπορούν να εφαρμοστούν και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να είναι σε θέση να επιτηρήσουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο η κατάσταση στην πόλη μέχρι αυτήν τη στιγμή είναι διαχειρίσιμη, αυξανόμενη αλλά όχι επικίνδυνη. Τόνισε ωστόσο πως “αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς η επιστροφή των συμπολιτών μας, που θα επιστρέψουν από τις διακοπές θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση κρουσμάτων”. Απαντώντας σχετικά με τα ποσοστά εμβολιασμών στα Ιωάννινα δήλωσε ότι η περιοχή είναι περίπου στο μέσον του πανελλαδικού ποσοστού επισημαίνοντας ότι “είμαστε αρκετά πίσω σε σχέση με τα επιθυμητά ποσοστά, με αυτά που θα έπρεπε να βρισκόμαστε”.

Αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν προκειμένου να μην οδηγηθούμε σε πολύ δύσκολες καταστάσεις το επόμενο διάστημα ο δήμαρχος Ιωαννιτών τόνισε χαρακτηριστικά “σε εμάς το φθινόπωρο έρχεται πιο γρήγορα από την Αττική και θεωρώ ότι όποια μέτρα ληφθούν θα πρέπει να ληφθούν άμεσα, να μπορούν να υλοποιηθούν και να ελεγχθούν”. Επισήμανε ότι δεν αναφέρεται μόνο σε τοπικά lockdown, αλλά πως θα πρέπει να δοθούν σαφείς οδηγίες για το τι θα γίνει σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, πχ στα εστιατόρια, στους κινηματογράφους κτλ καθώς δεν είναι ξεκάθαρο μέχρι τώρα πώς θα λειτουργήσουν.

Ο κ. Ελισάφ μίλησε και το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, το χώρο υγείας από τον οποίο προέρχεται λέγοντας ότι “οι αντιδράσεις στο χώρο αυτό είναι αδιανόητες” και υπογράμμισε ότι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί πρέπει να επεκταθούν σιγά σιγά και με προσοχή και σε όσους εργαζόμενους έρχονται σε επαφή με το κοινό.

Κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους δύσπιστους να εμβολιαστούν, γιατί δεν πιστεύει, όπως είπε, ότι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι είναι συνωμοσιολόγοι, αλλά φοβούνται και δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι. “Εκεί πρέπει να εστιάσουμε να πείσουμε και τον τελευταίο πολίτη” κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος