Ν. Ηλιόπουλος στο Πρώτο: Τα μέτρα δεν απαντάνε σε καμία περίπτωση στο πρόβλημα- “Κυβέρνηση συσκότισης” (audio)

«Μιλάμε για μια κυβέρνηση συσκότισης, η οποία αφού έχει αποτύχει στα πάντα, προσπαθεί να βρει ξανά έναν αποδιοπομπαίο τράγο, κάποιον άλλον να πει ότι ευθύνεται, στην συγκεκριμένη περίπτωση προσπαθούν να μεταθέσουν ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση» σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, σε σχέση με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την εξοικονόμηση ενέργειας στο δημόσιο.

«Τα μέτρα αυτά σε καμία περίπτωση δεν απαντάνε στο πρόβλημα, για άλλη μια φορά δείχνουν ότι έχουμε μια κυβέρνηση που πετάει χαρταετό» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης, για την εξοικονόμηση ενέργειας την τελευταία τριετία,  ανέφερε πως για το «Εξοικονομώ 2020» δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι πληρωμές, με το «Εξοικονομώ 2021» δεν έγινε τίποτα, ενώ για το «Εξοικονομώ 2022» είπε πως «ήταν εντελώς κολλημένο και πριν από λίγες ημέρες επειδή δεν μπορούσαν να προχωρήσουν την αξιολόγηση των αιτήσεων είπαν ότι θα προχωρήσουν όλες τις αιτήσεις».

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ πως τον Ιούνιο του 2019 παρέλαβε ένα έτοιμο πρόγραμμα με ενταγμένα έργα και δεσμευμένα κονδύλια 500 εκατ. για την εξοικονόμηση ενέργειας στα δημόσια κτήρια και δεν έκανε τίποτα. «Άρα έχουμε 3 χρόνια  που η κυβέρνηση ενώ βλέπει ότι υπάρχει το ζήτημα της εξοικονόμησης γιατί ούτως ή άλλως η πλειοψηφία των κτηρίων στην Ελλάδα έχουν πολύ χαμηλές αποδόσεις στο συγκεκριμένο θέμα» τόνισε.

Σχετικά με τις επόμενες εθνικές εκλογές, την συζήτηση για αλλαγή εκλογικού νόμου και τα σενάρια για την επόμενη ημέρα, ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε αναφορικά με το κυβερνών κόμμα πως ο μόνος σύμμαχος που έχει μείνει στην ΝΔ είναι ο κ. Βελόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά «τους εύχομαι καλή τύχη αν επιλέξουν αυτόν τον δρόμο και εύχομαι περαστικά στον κόσμο ο οποίος ψήφισε για αριστεία και μένουμε Ευρώπη και ορθολογικές πολιτικές και θα του βγουν επιστολές του Ιησού».

«Ο κ. Βελόπουλος όπως και το μισό υπουργικό συμβούλιο έχουν κοινή ρίζα στον κ. Καρατζαφέρη. Όταν ο κ. Μητσοτάκης και η σημερινή ΝΔ έχουν μετατραπεί σε ΛΑΟΣ, τώρα να κάνουν και το τελευταίο βήμα να τα βρουν και με τον κ. Βελόπουλο δεν θα είναι και το τέλος του κόσμου. Ο κ. Μητσοτάκης μέσα στον πανικό και την απομόνωσή του προφανώς και σχεδιάζει να αλλάξει ξανά τον εκλογικό νόμο. Αυτό είναι παραδοχή ήττας. Εμείς επιμένουμε και θα δώσουμε την μάχη έτσι ώστε η χώρα να έχει κυβέρνηση από τις πρώτες κάλπες της απλής αναλογικής, μια προοδευτική κυβέρνηση που θα πάρει τα άμεσα μέτρα που έχουν ανάγκη οι πολίτες για την ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια» συμπλήρωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Ερωτηθείς σχετικά με την παρακολούθηση Πιτσιόρλα, ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε «είμαστε η μόνη δύναμη που λέμε αποχαρακτηρίστε όλα τα έγγραφα γιατί δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, είναι μια υπόθεση που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση, την κυβέρνηση Σαμαρά, από το 2013 παρακολουθούνται αυτές οι υποθέσεις, σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε η κυβέρνηση να παρέμβει σε μια οικονομική έρευνα της ΕΥΠ και να την σταματήσει, ολοκληρώθηκε η έρευνα, αυτοί που έπρεπε να πάνε στον εισαγγελέα πήγαν, για τα δύο πολιτικά στελέχη που ήταν μέσα στην έρευνα, δεν προέκυψε τίποτα εναντίον τους», επισημαίνοντας πως ήταν μια οικονομική υπόθεση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος