Ν. Σοφιανός στο Πρώτο: «Σκυλοκαβγάδες» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για να κρύψουν τη συναίνεσή τους στα κρίσιμα ζητήματα (audio)

«Στα κρίσιμα πολιτικά ζητήματα υπάρχει συναίνεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν εκλογικοί και ψηφοθηρικοί σχεδιασμοί, η προσπάθεια “φύγε εσύ, να έρθω εγώ”. Αλλά για να παιχτεί αυτό το σκηνικό της εναλλαγής για να διαχειρίζονται τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα για το λαό, πρέπει να στήνεται και ένα σκηνικό αποπροσανατολισμού», τόνισε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91.6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν, αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

«Σαν και αυτό που είδαμε στη Βουλή με τον κ. Πολάκη. Από τη μια έχουμε τις επιλεκτικές ευαισθησίες του κ. Αθανασίου περί του χρόνου και του κανονισμού και από την άλλη έχουμε ένα στημένο σκηνικό από τον κ. Πολάκη. Από τα “τσίγκινα σωβρακάκια” πήγαμε στη Novartis. Αυτά είναι γελοία πράγματα», επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον ίδιον, ο κόσμος έχει κουραστεί και απηύδησε  με αυτούς τους «σκυλοκαβγάδες», «μια ο Πολάκης με τον Αθανασίου, μια ο Φουρθιώτης και οι αποκαλύψεις του, μια η Novartis και η σκανδαλολογία», τα οποία γίνονται «για να κρύψουν μια ουσιαστική συμφωνία στα κύρια».

«Το επεισόδιο αυτό έγινε ενώ στη Βουλή συζητείται ο αναπτυξιακός νόμος. Η αρχική τοποθέτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ότι ο σημερινός νόμος συνεχίζει τις δυο πρώτες καινοτομίες του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η “συνέχεια του κράτους”, εκεί που το αφήνει ο ένας, συνεχίζει ο άλλος. Και ταυτόχρονα μιλάμε για έναν αναπτυξιακό νόμο ο οποίος δίνει με τη μορφή επιδοτήσεων και κάθε είδους διευκολύνσεων πάνω από 11 δισεκατομμύρια στο Κεφάλαιο, την ώρα που ο λαός γονατίζει από την ακρίβεια, που τα νοσοκομεία καταρρέουν και στα σχολεία γίνεται αυτό που γίνεται», υποστήριξε.

«Σε αυτή τη φάση την πολιτική, που θα πρέπει να κριθεί ο καθένας με το τι λέει για αυτό που καίει την τσέπη του κόσμου, υπάρχουν οι σκυλοκαβγάδες και τα στημένα σκηνικά, οι ευαισθησίες του κ. Αθανασίου και το θέατρο που παίζει ο κ. Πολάκης», υπογράμμισε ο κ. Σοφιανός, σημειώνοντας ότι «το ΚΚΕ, στο πλαίσιο λειτουργίας αυτού του κοινοβουλίου προσπαθεί με επιχειρήματα, με συγκεκριμένη πολιτική ανάλυση και πρόταση να αναδείξει το κρίσιμο, το κύριο, και να μην μπαίνει στη λογική των δευτερευόντων, σε αυτή την σκανδαλοθηρία, στην ατάκα που θα παίξει».

«Συζητάμε για έναν αναπτυξιακό νόμο που θα δώσει δισεκατομμύρια σε εταιρείες, οι οποίες είδαμε με τον πρόσφατο χιονιά, πώς λειτουργούν. Ποιος πληρώνει αυτά τα λεφτά; Για αυτά τα θέματα δεν υπήρξε καμία πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της ΝΔ, γιατί συμφωνούν. Μαζί μιλούν για την πράσινη μετάβαση την οποία την πληρώνουμε πανάκριβα στους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου. Μαζί μιλάνε για τους σχεδιασμούς που κάνουν οι Αμερικάνοι με τις συμφωνίες που έφτιαξαν και οι δυο- μιλάμε για προετοιμασία πολέμου και η Ελλάδα θα χρησιμοποιηθεί για τον πόλεμο που στήνει η Ελλάδα με τη Ρωσία. Μιλάνε για τον EastMed που τον διαφήμιζαν και τώρα τον αδειάζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος.

«Είναι μια καθημερινότητα την οποία πληρώνει ακριβά το λεηλατημένο εισόδημα του εργαζόμενου. Εκεί είναι το κύριο και προσπαθούν να αποτρέψουν από εκεί τη συζήτηση. Για αυτό βλέπουμε να μιλάει ο κ. Τσίπρας και να ασχολείται με τον Φουρθιώτη. Να απαντάει ο κ. Μητσοτάκης και να μιλάει για τη Novartis», δήλωσε.

Ερωτηθείς για τα περί διαμόρφωσης αντικυβερνητικού μετώπου, ο κ. Σοφιανός αντέτεινε ότι δεν υπάρχει κανένα αντικυβερνητικό μέτωπο για την ουσία της κυβερνητικής πολιτικής.
«Δεν υπήρξε μομφή στο έργο της κυβέρνησης της ΝΔ, αυτό το έργο το συνεχίζει από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Από πού να το πιάσουμε; Από το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου που ζει και βασιλεύει; Το μεσαίωνα στα εργασιακά και τους παγωμένους μισθούς της κυρίας Αχτσιόγλου που τα συνεχίζει ο κ. Χατζηδάκης;», διερωτήθηκε. «Εμείς κάνουμε πρόταση μομφής στην κυβέρνηση όλες τις μέρες του χρόνου, με διεκδικήσεις», διεμήνυσε.

Αναφορικά με τις εκλογές, είπε ότι αυτές θα γίνουν σε χρονικά διαστήματα που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι «δεν χρειάζεται να μπούμε στη συζήτηση εάν θα είναι Μάιο ή Οκτώβριο». Μάλιστα απέδωσε στο κλίμα αυτό την προσπάθεια της κυβέρνησης με την ανακοίνωση μείωσης του ΕΝΦΙΑ και με την αύξηση του μισθού κατά 2 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος