Ναταλία Παπακίτσα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων του Σαρτανά με το δράμα που βιώνουν

Συγκλονίζουν τα λόγια της προέδρου των Ελλήνων του Σαρτανά, Ναταλία Παπακίτσα, η οποία μίλησε στην ΕΡΤ3 για όσα βίωσαν, για τους εγκλωβισμένους στα υπόγεια της Μαριούπολης και την επιστροφή των κατοίκων στην περιοχή.

«Γροθιά στο στομάχι» για τους δυνατούς του κόσμου, η δημόσια «συγνώμη» της Ναταλίας Παπακίτσα, που δεν μπόρεσε να βοηθήσει κι άλλους ομογενείς. Πήρε το δρόμο της επιστροφής για τη Μητέρα Ελλάδα μέσω Γεωργίας, με την καρδιά γεμάτη πόνο απ’ τα δάκρυα και την απόγνωση των μικρών παιδιών, για όσα είδε και έζησε σε Σαρτανά και Μαριούπολη.

Η ίδια ενημέρωνε μέρα και νύχτα τους ομογενείς, για τους διαδρόμους διαφυγής, την συγκέντρωση κατά τόπους Ελλήνων προκειμένου με ασφάλεια να μετακινηθούν σε μη εμπόλεμες ζώνες, ανέβαζε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκκλήσεις συγγενών που για μέρες αγνοούσαν την τύχη δικών τους, μετατρέποντας τον τοίχο της στο FB μικρογραφία του Ερυθρού Σταυρού.

“Δε μπορώ να καταλάβω… ο Πρέσβης της Ουκρανίας, ο Πρέσβης της Αμερικής, ο Πρέσβης της Ρωσίας, γιατί δεν καθίσανε σ’ ένα τραπέζι και δεν τα βρήκαν? Ο πιο πολύς πόνος ήταν αυτός… να βλέπουμε στα μάτια τα παιδιά μας, αυτό ήταν το χειρότερο κι ακόμα πονάει” λέει η ίδια.

“Εμείς βγάλαμε ένα παιδάκι 6 χρονών, που σκότωσαν τη μάνα του και τον πατέρα του, η γιαγιά τρελάθηκε και άφησε το μωρό μόνος του καθότανε εκεί στο σπίτι. Ούτε έκλαιγε, ούτε χαμογελούσε.  Ήταν σαν ρομπότ απ’ το σοκ … είναι τώρα στο νοσοκομείο… Και όταν έπεσε μια βόμβα στο Αμφιθέατρο εκεί ήταν 1200 άτομα και να βγαίνουν στην τηλεόραση και παντού και να λένε ότι δεν σκότωσαν κανέναν εκεί; Ψέματα!… Μόνο 75 παιδιά απ’ την αρχή βγάλανε… Σκοτώσανε και 300 άτομα” τονίζει η ίδια χωρίς να μπορεί να κρύψει τη θλίψη της για τα παιδιά και όσους άδικα σκοτώθηκαν.

Και στην ισοπεδωμένη Μαριούπολη βρίσκονται εγκλωβισμένοι χιλιάδες Έλληνες ομογενείς, ενώ στον Σαρτανά πολύς κόσμος επιστρέφει στα κατεστραμμένα σπίτια, γιατί δεν έχει που να πάει.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος