Νέες μονάδες στο Νοσοκομείο Τριπόλεως από γενναίες δωρεές ομογενών

Η νέα καρδιολογική μονάδα, δωρεά ενός μεγάλου ευεργέτη του αποδήμου ελληνισμού, από τον Καναδά ξεκίνησε σήμερα την λειτουργία της στην Τρίπολη.

Το νοσοκομείο κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε από τις δωρεές των Αποδήμων Αρκάδων της Αμερικής και της Αυστραλίας. Η Μονάδα Εγκεφαλικών και Εμφραγμάτων αποτελεί δωρεά πολλών εκατομμυρίων ευρώ του ομογενούς Βασιλείου Τσιώλη, υπενθυμίζει ο Αναστάσιος Τζανής, διοικητής του παναρκαδικού γενικού νοσοκομείου Τριπόλεως, «Η Ευαγγελίστρια». Μάλιστα ο ομογενής πρόκειται να δώσει επιπλέον χρήματα για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. «Οι απόδημοι Αρκάδες πάντα στηρίζουν τον τόπο και προσφέρουν ειδικά στον τομέα της υγείας».

Με την νέα μονάδα, δίνεται στους ασθενείς η δυνατότητα να μην διαμετακομίζονται στην Αθήνα ούτε να προσφεύγουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια, εξηγεί ο κ. Τζανής.

Η λειτουργία της μονάδος εμφραγμάτων αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του νοσοκομείου για τα καρδιολογικά περιστατικά, καθώς εκτελούνται ολοκληρωμένα σε συνδυασμό με την λειτουργία του αιμοδυναμικού εργαστηρίου.

Όπως είπε ο κ. Τζανής το αιμοδυναμικό τμήμα είναι δωρεά της κ. Γιαννούλας Γκουντάνη, ομογενούς από την Αυστραλία.

Η μονάδος εμφραγμάτων, θα δώσει ανάσα και στην λειτουργία της ΜΕΘ του νοσοκομείου, καθώς δεν θα φιλοξενεί πλέον τα καρδιολογικά περιστατικά. Το συγκεκριμένο θα λειτουργεί τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, από δυο που ήταν μέχρι πρότινος. Η διενέργεια στεφανογραφιών

Η μονάδα θα προσφέρει υπηρεσίες σε ολόκληρη την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα εγκαίνια της μονάδος αυξημένης φροντίδας και εμφραγμάτων πραγματοποίησε το μεσημέρι ο υπουργός υγείας Αθανάσιος Πλεύρης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος