Νεκρός ύποπτος που προσπάθησε να κλέψει όπλο στρατιώτη στο αεροδρόμιο Ορλί (video)

Αναστάτωση επικρατεί στη Γαλλία, και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι καθώς ένας άνδρας σκοτώθηκε στο αεροδρόμιο του Ορλί αφού προηγουμένως είχε αρπάξει το όπλο ενός στρατιωτικού.

Περίπου στις 09:30 το πρωί “ένας άνδρας άρπαξε το όπλο ενός στρατιωτικού και στη συνέχεια κατέφυγε σε ένα εμπορικό κατάστημα του αεροδρομίου. Ο άντρας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας” δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Πιερ Ανρί Μπραντέ και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν τραυματίες.

Το αεροδρόμιο εκκενώθηκε και απαγορεύτηκε η αποβίβαση των ταξιδιωτών που είναι στα αεροσκάφη, ενώ άγνωστη είναι μέχρι στιγμής η ταυτότητα και τα κίνητρα του δράστη.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ο δράστης είχε συνεργούς ενώ δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στο πτώμα του άνδρα. Επί τόπου μετέβη ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μπρυνό Λε Ρου. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν απομονώσει μεγάλη περίμετρο γύρω από τη νότια πτέρυγα του αεροδρόμιου του Ορλί. Οι έρευνες διευρύνθηκαν και στην δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου, το Oρλί Ouest, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία ενώ υπάρχει παράλληλα προβληματισμός κατά πόσο θα επηρεασθούν και οι πτήσεις στο αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκoλ.

Ο δυτικός τερματικός σταθμός του αεροδρομίου όπου διακόπηκε η αεροπορική κυκλοφορία μετά την επίθεση άνοιξε και πάλι τις πύλες του το μεσημέρι, ενώ ο νότιος τερματικός σταθμός, όπου σημειώθηκε η επίθεση, παραμένει εν μέρει κλειστός, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εταιρία που διαχειρίζεται το Ορλί.

Η αστυνομία ερευνά κατά πόσο υπάρχει σχέση ανάμεσα στο επεισόδιο στο Ορλί και σε ένα περιστατικό που συνέβη το πρωί στο βόρειο παρισινό προάστιο του Σεν Ντενί.

Γύρω στις 6:00 το πρωί (τοπική ώρα), τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο ένα αυτοκίνητο Renault Clio στο Σεν Ντενί. Ο οδηγός έδειξε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε συγχρόνως ένα όπλο με το οποίο απείλησε τους αστυνομικούς και τραυμάτισε έναν από αυτούς. Στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή με το αυτοκίνητο, το οποίο εγκατέλειψε στο Βιτρί, ένα άλλο νοτιοανατολικό προάστιο του Παρισιού. Εκεί έκλεψε ένα άλλο αυτοκίνητο, ένα Citroen Picasso, το οποίο αστυνομικοί εντόπισαν στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου του Ορλί.

Αστυνομική πηγή που επικαλείται το Ρόιτερς καθώς και τα τηλεοπτικά δίκτυα BFM και M6 μετέδωσαν ωστόσο ότι επρόκειτο για το ίδιο πρόσωπο. Σύμφωνα με την αστυνομική πηγή, πρόκειται για έναν ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών.

Στο μεταξύ, Ο πατέρας και ο αδελφός του νεκρού κρατούνται από την αστυνομία, όπως δήλωσε δικαστική πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς. Η πηγή είπε πως πρόκειται για συνηθισμένη διαδικασία δεδομένων των περιστάσεων.

Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, Liberation, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος