Νέος «πονοκέφαλος» για τον Τραμπ – Αντιμέτωπος με καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης (video)

Δύο γυναίκες καταγγέλλουν τον Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για απρεπή συμπεριφορά, καθώς προσπάθησε να τις αγγίξει χωρίς τη θέλησή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “The New York Times”. Πάντως, η προεκλογική του εκστρατεία χαρακτήρισε τις καταγγελίες ως “προϊόν φαντασίας.”

Ωστόσο, οι απόψεις των πολιτικών αναλυτών συγκλίνουν ότι η δημοσιοποίηση και αυτών των καταγγελιών θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δημοτικότητα του προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.
Μία από τις γυναίκες, η Τζέσικα Λιντς, εμφανίστηκε τηλεοπτικά περιγράφοντας τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκε από τον Τραμπ στη διάρκεια πτήσης στην πρώτη θέση αεροσκάφους με προορισμό τη Νέα Υόρκη, τη δεκαετία του ’80.

Η δεύτερη γυναίκα, η Ρέισελ Κρουκς, περιέγραψε πως ο Τραμπ “τη φίλησε στο στόμα” το 2005, έξω από ασανσέρ στον ιδιόκτητο πύργο του στο Μανχάταν, όπου η ίδια εργαζόταν στη ρεσεψιόν μεσιτικής εταιρίας.

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ίχνος αλήθειας στις δύο παραπάνω καταγγελίες, ενώ υψηλόβαθμος σύμβουλος του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου δήλωσε στο Reuters ότι ο Τραμπ προετοιμάζεται να υποβάλει μήνυση κατά της εφημερίδας. “Όλο το δημοσίευμα είναι μυθιστόρημα, ενώ είναι επικίνδυνο για μια τέτοια εφημερίδα να παρουσιάζει μία τέτοια ιστορία στοχεύοντας να πλήξει το χαρακτήρα του Ντόναλντ Τραμπ,” δήλωσε ο Τζέισον Μίλερ, υψηλόβαθμος σύμβουλος επικοινωνίας της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ.

“Ανησυχητικές” οι αποκαλύψεις των δύο γυναικών

Στο στρατόπεδο της Χίλαρι Κλίντον, προεδρικής υποψήφιας των Δημοκρατικών, η εκπρόσωπος της χαρακτήρισε “ανησυχητικές” τις νέες αποκαλύψεις για τη σεξουαλική παρενόχληση των δύο γυναικών από τον προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.

Η αντίδραση της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον έρχεται μετά τη δημόσια διαβεβαίωση που έδωσε ο Τραμπ στη διάρκεια της δεύτερης τηλεοπτικής αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο προεδρικών υποψηφίων το βράδυ της Κυριακής. Στη διάρκεια ανταλλαγής φραστικών επιθέσεων, ο Τραμπ διαβεβαίωσε ότι δεν έχει εκδηλώσει τη συμπεριφορά για την οποία μιλούσε υπερήφανα στο βίντεο που αποκαλύφθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, χαρακτηρίζοντας τους διαλόγους “ιδιωτική συνομιλία αποδυτηρίων.”

“Οι νέες αποκαλύψεις δείχνουν ότι ο ίδιος είπε ψέματα δημοσίως κι ότι η απεχθής συμπεριφορά που περιέγραφε στο βίντεο, δεν είναι μόνο λόγια,” τόνισε η Τζένιφερ Παλμιέρι εκπρόσωπος της προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον.

Νέο βίντεο Τραμπ

Και καθώς η καμπάνια του Τράμπ προσπαθεί να ξεχάσει τον πονοκέφαλο που προκάλεσε το βίντεο του 2005 (στο οποίο ακούγεται ο Τραμπ να μιλά με σεξιστικό τρόπο για τις γυναίκες, αλλά και να περιγράφει τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε προκειμένου να συνάπτει ερωτικές σχέσεις μαζί τους), περισσότερα βίντεο βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Σε ένα χριστουγεννιάτικο βίντεο του 1992 που κυκλοφόρησε την Τετάρτη, ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος κοίταξε μια ομάδα νεαρών κοριτσιών και είπε ότι σε δέκα χρόνια θα είχε σχέση με μια από αυτές.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε στο Trump Tower, ο Τραμπ ρωτά ένα από τα κορίτσια, αν ανεβαίνει τις κυλιόμενες σκάλες. Όταν απαντά το κορίτσι “ναι,” εκείνος στρέφεται προς την κάμερα και λέει «Θα έχω σχέση μαζί της σε 10 χρόνια. Μπορείς να το πιστέψεις;»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έχει δηλώσει ανοιχτά το ενδιαφέρον του στις πολύ νεότερες γυναίκες.

Το 2006, έκανε ένα παρόμοιο σχόλιο σχετικά με την κόρη του, Ιβάνκα Τραμπ: «Έχω πει ότι αν η Ιβάνκα δεν ήταν κόρη μου, ίσως να είχα σχέση μαζί της».

Η διχασμένη γνώμη φέρνει Τραμπ-Κλίντον με 26% στην Γιουτά

Στο μεταξύ, μια νέα δημοσκόπηση στην πολιτεία Γιουτά, η οποία διεξήχθη μετά την κυκλοφορία του επίμαχου βίντεο φέρνει τον Τραμπ και την Χίλαρι Κλίντον με 26% καθώς είναι διχασμένη η κοινή γνώμη. Δεύτερος έρχεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος Evan McMullin με 22% και τρίτος ο Γκάρι Τζόνσον με 14%.

Η εταιρεία ερευνών Υ2 Anylitics είπε πως η δημοσκόπηση είναι η πρώτη μετά τη δημοσίευση του βίντεο του 2005, και απέδωσε την κατρακύλα του Τράμπ στις νέες αποκαλύψεις.

Η εταιρεία είπε επίσης πως το 64% των πολιτών έχουν δει το βίντεο ενώ 30% έχουν ακούσει για αυτό.

Σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις, στην πολιτεία Γιουτά-προπύργιο των ρεπουμπλικάνων, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ένα ισχυρό προβάδισμα με 40% στο σύνολο. Η Γιουτά θεωρείται κρίσιμη πολιτεία για τον ρεπουμπλικάνο υποψήφιο καθώς η τελευταία φορά που η πλειοψηφία των κατοίκων της ψήφισε έναν Δημοκρατικό υποψήφιο ήταν το 1964, όταν κέρδισε τις εκλογές ο Λίντον Τζόνσον.

Πηγή: CBSNEWS, Independent, CNN, The New York Times, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος