O Κώστας Τσουτσοπλίδης μιλά στο Ένθετο Οικονομία του ΕΡΤNEWS

Τρεις εβδομάδες θα διαρκέσουν οι συνομιλίες του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου με το συμβούλιο, προκειμένου να εγκριθεί ο προϋπολογισμός της ΕΕ για το 2023.

Για τις θέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μίλησε στη Ραλλού Αλεξοπούλου ο επικεφαλής του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα Κώστας Τσουτσοπλίδης.

Όπως είπε, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά για το 2023 187 δισεκατομμύρια ευρώ για ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, το οποίο είναι περίπου στο 1% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της ΕΕ. Το συνολικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ρόλος του προϋπολογισμού είναι γενικά να παρέχει. Είναι ένας επενδυτικός προϋπολογισμός, δεν πληρώνει δηλαδή δημόσιες υπηρεσίες, αλλά παράγει δημόσια αγαθά και παίζει και ένα ρόλο αναδιανομής εισοδήματος από πλουσιότερες σε φτωχότερες περιοχές της Ευρώπης.

“Ο ρόλος ουσιαστικά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι συνομοθέτηση, να συναποφασίζει με το Συμβούλιο Υπουργών, δηλαδή τις κυβερνήσεις των χωρών μελών για τον προϋπολογισμό επί τη βάσει μιας πρότασης η οποία κατατίθεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή” συμπλήρωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος