Όλγα Θεμελή στο Πρώτο: Διαταξικό έγκλημα η υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού (audio)

«Διαταξικό έγκλημα» χαρακτήρισε την υπόθεση του βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, η αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Όλγα Θεμελή, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «ZoiGr» με την Χριστίνα Βίδου.

«Πρέπει να φύγουμε από τα μυθεύματα ότι ο δράστης είναι κάποιος ψυχικά διαταραγμένος. Δεν υπήρξε ποτέ αυτό . Είναι πάντα ένας πολύ δικός σου άνθρωπος που φροντίζει καλά τις δημόσιες τις κοινωνικές τις οικογενειακές σου σχέσεις .Είναι από όλες τις τάξεις» δήλωσε η κ. Θεμελή.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια εγκληματολογίας τόνισε ότι η αποπλάνηση είναι μία διαδικασία, στην οποία ο δράστης προφυλάσσει πολύ καλά το προφίλ του, ενώ συχνά προβάλλει την εικόνα ενός θεοσεβούμενου και καλού οικογενειάρχη, που εργάζεται για τους δικούς του ανθρώπους.

Τέλος, επισήμανε την ανάγκη να εστιάσει η πολιτεία στα ζητήματα προστασία και στα δικαιώματα των ανηλίκων, καθώς και στη δημιουργία ενός οργανωμένου εκπαιδευτικού συστήματος, όπου θα στηρίζει και θα βοηθάει τα παιδιά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος