Οδ. Κωνσταντινόπουλος στο Πρώτο: Ούτε με την ΝΔ που κλείνει μικρόφωνα ούτε με τον Πολάκη που τραμπουκίζει (audio)

Σχολιάζοντας όσα εκτυλίχθηκαν στην βουλή με τον κ. Πολάκη στην διάρκεια ομιλίας του και τον προεδρεύοντα κ. Αθανασίου, ο βουλευτής ΚΙΝΑΛ, αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τόνισε ότι «δεν ήταν σημαντικό σε σχέση με την καθημερινότητα της βουλής και τα προβλήματα του κόσμου». Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο είπε συγκεκριμένα πως «αυτά όλα είναι ένα στήσιμο πόλωσης, το οποίο ουσιαστικά έχει ένα ενδιαφέρον θεσμικό σε σχέση με τον τρόπο συμπεριφοράς του κ. Πολάκη».

Μάλιστα σημείωσε πως πριν από 2 μήνες, ο κ. Πολάκης είχε πει πολύ ακραίες κουβέντες και στον ίδιο, ωστόσο δεν έγινε θέμα καθώς, όπως είπε, «τα συστήματα και τα μέσα δεν είχαν δώσει τόσο μεγάλη σημασία».

«Υπάρχουν τρία θέματα. Το ένα είναι η διάθεση πόλωσης και το στήσιμο που γίνεται στην βουλή από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ όπως έγινε για παράδειγμα, να μην  συνεδριάσει η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Έχει να κάνει επίσης με το πώς συμπεριφέρθηκε ο κ. Αθανασίου. Πριν 2 μήνες είχαμε πολύ μεγάλο επεισόδιο με τον κ. Πολάκη και είχα μιλήσει μάλιστα για συμπεριφορές χρυσαυγίτικες που υπήρχαν παλιότερα στο κοινοβούλιο, όμως ολοκλήρωσε την ομιλία του και έφυγα, δεν επέτρεψα να γίνει κυρίαρχο αυτό το θέμα. Εγώ όταν ακούω κάποιον να λέει για «τσίγκινο σώβρακο» δεν πάω το πρόβλημα μεταξύ του κ. Πολάκη και του κ. Γεωργιάδη, μου πάει το μυαλό ότι δεν πρέπει να λέγονται τέτοια πράγματα στην βουλή, τα οποία συντηρούν σεξιστικά πρότυπα και λένε στον κόσμο, ότι οι γυναίκες εκείνες που βιάστηκαν από νταήδες, ότι κοίταξε να δεις «δεν φορούσες «τσίγκινο σώβρακο». Κατηγορώ την ΝΔ  για τον τρόπο διαχείρισης της βουλής, διέκοψε την ομιλία του κ. Πολάκη γιατί ήταν εκτός θέματος και την επόμενη μέρα επανέφερε ένα θέμα που ήταν πάλι εκτός θέματος. Καταγγέλλω την στάση του κ. Πολάκη πολλάκις και με συγκεκριμένα επιχειρήματα, όχι με αυτά της ΝΔ. Ως προς την διαχείριση του θέματος της πόλωσης και του στησίματος έχουν ευθύνη και οι δύο, ως προς το περιστατικό μεταξύ του κ. Πολάκη και του κ. Γεωργιάδη είναι ξεκάθαρο ότι την απόλυτη ευθύνη και καταδικαστέα την έχει ο κ. Πολάκης. Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε ούτε ΝΔ για να κλείνουμε το μικρόφωνο σε έναν βουλευτή, ούτε είμαστε Πολάκηδες για να τραμπουκίζουμε έναν άλλο συνάδελφο. Τα υπόλοιπα περί ίσων αποστάσεων, επειδή έχει στεναχωρηθεί τώρα η ΝΔ που εμείς παίρνουμε 3,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ άλλο 3,1%, τους καταλαβαίνω, του κατανοώ, θα προτιμούσαν να ήμασταν στο 6%, να μας χάιδευαν, να μας λέγανε πόσο καλά παιδιά είμαστε, αυτό είναι το πρόβλημα».

Σε σχέση με την αναφορά του κ. Μητσοτάκη, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην βουλή, στα στελέχη της ΝΔ που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση Νοβάρτις, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε ότι έκανε σχετική δήλωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο κ. Σκανδαλίδης με την οποία κάλυψε τα προερχόμενα από το ΚΙΝΑΛ, στελέχη που διερευνήθηκαν για την υπόθεση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος