ΟΗΕ: Φρίκη και αποτροπιασμός για τους ομαδικούς τάφους στη Λιβύη

Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών μετά τις πληροφορίες για εύρεση ομαδικών τάφων σε περιοχή που έπεσε την περασμένη εβδομάδα στα χέρια των δυνάμεων οι οποίες ορκίζονται πίστη στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση και πολεμούν εδώ και πάνω από έναν χρόνο εναντίον αυτών του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Σε ανακοίνωσή της η Αποστολή των Ηνωμένων Εθνών για την Υποστήριξη της Λιβύης «καταγράφει με φρίκη τις πληροφορίες για τουλάχιστον οκτώ ομαδικούς τάφους που βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες, οι περισσότεροι στην Ταρχούνα», 65 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Τρίπολης.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου απέκτησε πρόσβαση σε έναν από τους ομαδικούς τάφους αυτούς στην Ταρχούνα, όπου πολλά πτώματα ανασύρθηκαν και απομακρύνθηκαν από τη λιβυκή Ερυθρά Ημισέληνο την προηγουμένη, σύμφωνα με αστυνομικούς.

Ο διευθυντής του δημόσιου νοσοκομείου στην Ταρχούνα, δήλωσε πως βρέθηκαν επίσης «160 πτώματα» στο νεκροτομείο από τις δυνάμεις της κυβέρνησης,  όταν έφθασαν στην πόλη.

Την 5η Ιουνίου, δυνάμεις πιστές στην Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ), που αναγνωρίζει ο ΟΗΕ, εκδίωξαν τα στρατεύματα του Χάφταρ από την Ταρχούνα, το τελευταίο στρατηγικής σημασίας οχυρό τους στο δυτικό τμήμα της πετρελαιοπαραγωγικής χώρας όπου επικρατεί χάος μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.Με τη στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας, βασικού συμμάχου της, η ΚΕΣ ανέκτησε έτσι τον έλεγχο όλου του δυτικού τμήματος της χώρας.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος