Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Τσίπρα με Μητσοτάκη – Έπονται οι υπόλοιπες (video)

Στις 10 το πρωί πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της Διάσκεψης της Γενεύης για το Κυπριακό που θα πραγματοποιηθεί την ΠέμπτηΣτη σύντομη συνομιλία μπροστά στις κάμερες που προηγήθηκε της ιδιαίτερης συνάντησης, συζητήθηκε η αναγκαιότητα εθνικής γραμμής. 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε στον πρωθυπουργό ότι η ΝΔ είναι προσηλωμένη στην αναζήτηση δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στο πλαίσιο της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας. Σταθερή θέση της ΝΔ είναι ότι το σημερινό καθεστώς στην Κύπρο δεν είναι ανεκτό και πρέπει να αλλάξει. Ακολούθως, η ηγεσία της ΝΔ στηρίζει τις προσπάθειες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ενώ παραμένει σταθερή στην αρχή ότι η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται. Η ΝΔ θεωρεί αναγκαία τη διατήρηση της εθνικής ομοψυχίας Κύπρου και Ελλάδας. Από τη ΝΔ, σημείωναν ότι η συνάντηση θα είναι αποκλειστικά για το Κυπριακό.

Ακολουθούν στις 12 η συνάντηση με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά και στις 14.00 με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Το απόγευμα θα συνατηθεί, στις 17.00 με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, στις 19.30 με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και στις 20.30 τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο.

Δύσκολες διαπραγματεύσεις

Στις διαδοχικές, κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο πρωθυπουργός αναμένεται να τους ενημερώσει για όλες τις επιμέρους πτυχές, όπως και για τις επαφές που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες: Την έναρξη των συνομιλιών των δύο πλευρών στη Γενεύη, την τηλεφωνική συνομιλία του κ. Τσίπρα με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες, καθώς επίσης και τις συναντήσεις που έγιναν στη Νέα Υόρκη (την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς).

Νέο δεδομένο, η διαφαινόμενη, με βάση τις πληροφορίες από την τουρκική πλευρά, απουσία του προέδρου Ερντογάν από τη Διάσκεψη της Γενεύης και η εκπροσώπηση της Τουρκίας από τον πρωθυπουργό κ. Γιλντιρίμ. Μια στάση που, κατά την ελληνική κυβέρνηση, «αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα», επιπλέον «δεν είναι, κατά τη γνώμη μας, ορθή», όπως δήλωνε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

Σχετική είδηση: Συναντήσεις Τσίπρα με τους αρχηγούς για το Κυπριακό

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος