Ολυμπιακοί Αγώνες: Την Παρασκευή μπαίνει στο «παιχνίδι» ο βασιλιάς των σπορ – Διαπιστώθηκαν κρούσματα ντόπινγκ (video)

Οι φίλοι του στίβου χαμογελούν, καθώς αρχίζει ο -για πολλούς- βασιλιάς των Ολυμπιακών Αγώνων. Ξεκινάει αύριο Παρασκευή 30 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 8 Αυγούστου.

Από ελληνικής πλευράς θα αγωνιστούν 20 αθλητές, κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου. Πρώτη παρουσία η Ραφαέλα Σπανουδάκη που θα λάβει μέρος στον προκριματικό των 100 μέτρων ενώ η Βούλα Παπαχρήστου θα συμμετάσχει στον προκριματικό του άλματος τριπλούν, και καλείται να ξεπεράσει το όριο των 14 μέτρων και 40 εκατοστών για να προκριθεί απευθείας στον τελικό. Η Βούλα είναι μητέρα μιας επτάχρονης κόρης. Ο κορονοϊός καθόρισε σε μεγάλο βαθμό την προετοιμασία των αθλητών, άλλαξε τα πλάνα τους αλλά επειδή δεν συμμετείχαν σε πολλούς αγώνες θεωρούνται ξεκούραστοι και αναμένονται μεγάλες επιδόσεις, κάτι το οποίο είδαμε να συμβαίνει τους προηγούμενους μήνες, όπου έσπασαν ρεκόρ στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έχουμε και τους άτυχους. Ο Σαμ Κέντρικς, δυο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα επί κοντώ βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, έχει τεθεί σε απομόνωση, εκτός ολυμπιακού χωριού και χάνει μια σπουδαία ευκαιρία.

Το μέλλον σαφώς ανήκει στα δυο κορίτσια της κωπηλασίας, Κυρίδου και Μπούρμπου είναι μόνο 20 ετών και τα πήγαν θαυμάσια παίρνοντας την πέμπτη θέση. Πολλές ευκαιρίες θα έχουν ακόμα ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη. Στο σημείο αυτό να πούμε ότι πολλές χώρες προετοιμάζουν αθλητές αποκλειστικά να παίξουν μικτό διπλό, μια από αυτές είναι και η Αυστραλία. Μπορεί οι αθλητές στο μονό να διαπρέπουν αλλά η προετοιμασία ως διπλό τους δίνει επιπλέον στοιχειά επιπλέον συνοχής κι απόδοσης. Η Άννα Κορακάκη έχει πεισμώσει και θέλει να επαναλάβει την φοβερή επιτυχία του χρυσού μεταλλίου.

Κρούσματα ντόπινγκ που στερούν τη συμμετοχή σε αθλητές

Εδώ στο Τόκιο όντως τη συμμετοχή τους χάνουν κι όσοι δεν ακολούθησαν τους κανόνες για το ντόπινγκ. Η μονάδα ακεραιότητας αθλητισμού ανακοίνωσε ότι έχασαν το δικαίωμα συμμετοχής 20 αθλητές και αθλήτριες. Οι δέκα από αυτούς είναι από τη Νιγηρία.

Θετική εντύπωση προκαλεί το μήνυμα που περνάει από αυτούς τους Ολυμπιακούς για τα θέματα της ψυχικής υγείας. Τόσο η επιλογή της Ναόμι Οσάκα  να ανάψει το βωμό της Ολυμπιακής Φλόγας, που είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι αποσύρεται από αγώνες επειδή πάσχει από κατάθλιψη, όσο και οι δηλώσεις  του αστεριού της ενόργανης των Ηνωμένων Πολιτειών Σίμον Μπάιλς που μίλησε ανοιχτά για θέματα ψυχικής υγείας, ανοίγουν νέους δρόμους αντιμετώπισης και απενοχοποίησης γι’ αυτά τα σοβαρά ζητήματα.

Πηγή: ΕΡΤ / Αποστολή στο Τόκιο: Άρια Αγάτσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος