Δολοφονία Μάριου Παπαγεωργίου: Ισόβια και 20 χρόνια στον βασικό κατηγορούμενο (video)

Σε ισόβια κάθειρξη και 20 χρόνια, χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού, καταδικάστηκε και από το Εφετείο ο 78χρονος βασικός κατηγορούμενος για την αρπαγή και τη δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου. Το δικαστήριο, μάλιστα, αποφάσισε να αποστείλει τη δικογραφία στην εισαγγελία πλημμελειοδικών, ώστε να ερευνηθεί ο ρόλος ακόμη οκτώ προσώπων.

Μεταξύ των οκτώ προσώπων των οποίων ο ρόλος αναμένεται να ερευνηθεί περαιτέρω, είναι οι δύο γιοι και η σύζυγος του 78χρονου.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους συγγενείς και τους φίλους του Μάριου.

Για νομικά εσφαλμένη απόφαση έκανε λόγο ο συνήγορος του 78χρονου.

Ομόφωνη η ετυμηγορία

Η ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου επί της ενοχής, για τους κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση του 26χρονου φοιτητή, το πτώμα του οποίου δεν έχει εντοπιστεί ως σήμερα, υπήρξε ομόφωνη και η εισαγγελέας ζήτησε να μην τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Η κρίση τακτικών και λαϊκών δικαστών για τον ηλικιωμένο βασικό κατηγορούμενο ήταν πως πρέπει να κηρυχθεί ένοχος όπως και πρωτόδικα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αρπαγής, απόπειρας εκβίασης και σύστασης συμμορίας. Το δικαστήριο έκρινε ενόχους, επίσης, για σύσταση συμμορίας δύο από τους κατά τη δικογραφία συνεργούς του 78χρονου θεωρούμενου ως εγκέφαλου της συμμορίας και για απόπειρα εκβίασης τον τέταρτο κατηγορούμενο.

Ειδικότερα για τον 78χρονο η εισαγγελέας τόνισε πως το λευκό ποινικό μητρώο δεν επαρκεί για την αναγνώριση του ελαφρυντικού, εάν το δικαστήριο αιτιολογημένα κρίνει ότι ο κατηγορούμενος είχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά. «Στο πρόσωπο του 78χρονου υπήρχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά. Είχε κατ’ επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη» ανέφερε η κ. Καρκαμπούνα.

Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος