Online μαθήματα και «ξεναγήσεις» από τον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης

Η πανδημία του κορονοϊού μπορεί να κρατά κλειστό και τον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης (NYBG), αλλά η άνοιξη εξακολουθεί να είναι μαγευτική, ακόμα και όταν την απολαμβάνουμε από τον υπολογιστή ή το κινητό. Με μια σειρά από online δραστηριότητες και μαθήματα εξ αποστάσεως, ο φημισμένος Κήπος στο Μπρονξ προσφέρει σε ενήλικες και παιδιά τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στις «οάσεις» της φύσης, καλλιεργώντας γνώσεις και ενδιαφέροντα.

Online μαθήματα και «ξεναγήσεις» από τον Βοτανικό Κήπο της Νέας ΥόρκηςΕικονικοί περίπατοι – Ξεναγήσεις

Στην ιστοσελίδα του Βοτανικού Κήπου της Νέας Υόρκης -χάρη σε μια συλλογή από βίντεο, τα οποία έχουν αναρτηθεί και στο ΥouTube– ο καθένας μπορεί να απολαύσει εικονικούς περιπάτους ανάμεσα στους νάρκισσους, στις ανθισμένες κερασιές, στις μανόλιες και σε δεκάδες άλλα πολύχρωμα λουλούδια και φυτά.

Με τη βοήθεια του Facebook, όπως και μέσα από το επίσημο ιστολόγιο (blog), οι φίλοι του Κήπου μπορούν να λάβουν μέρος σε προγραμματισμένες εικονικές ξεναγήσεις, να έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια και την ιστορία των φυτών και να συμμετέχουν σε διαδικτυακές εκδηλώσεις πολιτισμού.

Οι διαδικτυακές ξεναγήσεις από τους ειδικούς μάς επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, να γνωρίσουμε έναν μαγευτικό κόσμο από ορχιδέες, να παρατηρήσουμε το δάσος και να πραγματοποιήσουμε ένα ανοιξιάτικο ταξίδι.

Online μαθήματα και «ξεναγήσεις» από τον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης

Online μαθήματα 

Τα διαδικτυακά μαθήματα του Βοτανικού Κήπου της Νέας Υόρκης πραγματοποιούνται με τη χρήση του Zoom (εφαρμογής που ο καθένας μπορεί να «κατεβάσει» στον υπολογιστή του). Καταβάλλοντας ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό -διαφορετικό ανά μάθημα και με ειδική έκπτωση για τα «μέλη» του Κήπου- οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε διάφορες online θεματικές, όπως για την «επιστήμη της επικοινωνίας των δέντρων», τα «τραγούδια των πουλιών», την «ταυτότητα των λουλουδιών», την «ιστορία των εντόμων» κ.ά.

Ακόμη, όσοι το επιθυμούν μπορούν να καλλιεργήσουν τις δεξιότητές τους στην κηπουρική, να μάθουν όσα χρειάζεται για τον σχεδιασμό τοπίου ή να γνωρίσουν σε βάθος την επιστήμη των φυτών. Για τους υπόλοιπους, που δεν έχουν τη δυνατότητα να δουν τα δικά τους φυτά, λαχανικά και φρούτα να μεγαλώνουν μέσα σε κήπο, υπάρχει πάντα η τέχνη της ζωγραφικής και η χειροτεχνία. Μαθαίνοντας τις τεχνικές της ακουαρέλας και του κεντήματος, όσοι παρακολουθήσουν τα συγκεκριμένα online μαθήματα θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν τη φύση με έναν πιο καλλιτεχνικό τρόπο.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενότητες και την ύλη των διαδικτυακών μαθημάτων θα βρείτε εδώ.

Online μαθήματα και «ξεναγήσεις» από τον Βοτανικό Κήπο της Νέας ΥόρκηςΔραστηριότητες για τα παιδιά

«Κατεβάζοντας» το εκπαιδευτικό υλικό που διατίθεται δωρεάν στην ιστοσελίδα του Βοτανικού Κήπου της Νέας Υόρκης, δάσκαλοι και γονείς θα βρουν οδηγίες (στα αγγλικά) για το πώς να οργανώσουν «δραστηριότητες γνωριμίας» των παιδιών με τα φυτά, τα λουλούδια και τη φύση εν γένει.

Σε ξεχωριστές ενότητες, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να καλλιεργήσουν τον δικό τους κήπο, να φτιάξουν συνταγές, να δημιουργήσουν τη δική τους συλλογή από ξηρά βότανα κ.λπ.

Online μαθήματα και «ξεναγήσεις» από τον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης

Βιβλιοθήκη και άλλες «συλλογές»

Μέσα από την ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αναζητήσει υλικό από τις βάσεις δεδομένων και από τις ψηφιακές συλλογές, να επισκεφτεί την ενότητα των «ειδικών συλλογών», να βρει χρήσιμα αρχεία και να πληροφορηθεί για τις εκθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στον χώρο.

Περισσότερες πληροφορίες για τις διαθέσιμες online υπηρεσίες της βιβλιοθήκης θα βρείτε εδώ.

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας μπορούν επίσης να ξεναγηθούν σε περισσότερες «θεματικές συλλογές» ή να περιπλανηθούν στον Κήπο μέσα από έναν ψηφιακό χάρτη. Online μαθήματα και «ξεναγήσεις» από τον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο μπορούν να απολαύσουν διαδραστικές περιηγήσεις 360 μοιρών και να επισκεφτούν τον «Θόλο με τους Φοίνικες» και τον «Αιωνόβιο Κήπο» όλες τις εποχές του χρόνου.

Ανακαλύψτε εδώ περισσότερα για τα online μαθήματα τις διαδικτυακές δράσεις του Βοτανικού Κήπου της Νέας Υόρκης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: NYBG/Associated Press

Επιμέλεια κειμένου: Μπέττυ Σαβούρδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος