Ώρα αποφάσεων για το προσφυγικό-“Ποινές” για τις αβλεψίες στη μετεγκατάσταση προσφύγων

Εν αναμονή σημαντικών αποφάσεων στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό. Αυστηρά πρόστιμα 250.000 ευρώ, για κάθε πρόσφυγα, αναμένεται να προτείνει η Κομισιόν, για τις ευρωπαϊκές χώρες που αρνούνται να δεχτούν τον αριθμό των προσφύγων που τους αναλογεί, στο πλαίσιο των προγραμμάτων μετεγκατάστασης από χώρες όπως η Ελλάδα.

Στο τραπέζι και η πρόταση της Κομισιόν για την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους, με την τελική απόφαση να εναπόκειται στα κράτη- μέλη της ΕΕ.

Στο μεταξύ, το κοινοβούλιο της Τουρκίας, ενέκρινε νόμο που προβλέπει τη συγκρότηση μηχανισμού ελέγχου για την πειθαρχία των αξιωματούχων που εφαρμόζουν το νόμο. Επρόκειτο για μία από τις τελευταίες προϋποθέσεις πριν η Τουρκία εξασφαλίσει καθεστώς ελεύθερου βίζας για τους πολίτες της, προκειμένου να ταξιδεύουν στην ΕΕ.

Από την άλλη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης διαπιστώνει μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων για μετεγκατάσταση των προσφύγων που κάθε κράτος-μέλος έχει δεσμευθεί ότι θα αναλάβει να φιλοξενήσει.

Απογοητευμένος από τον βραδύ ρυθμό των επανεγκαταστάσεων δηλώνει και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Εν τω μεταξύ, σημαντική μείωση της δράσης των διακινητών προσφύγων στο Αιγαίο διαπιστώνει το Βερολίνο, ενώ μηδενικές παραμένουν οι ροές προσφύγων στο βόρειο Αιγαίο τις τελευταίες ημέρες.
Στον Πειραιά παραμένουν πάνω από 2.000 πρόσφυγες, ενώ τις επόμενες ημέρες, αναμένεται η σταδιακή μεταφορά τους στο κέντρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1-ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: Δ. Αβραμόπουλος: Δεσμευτική η απόφαση για επανεγκαταστάσεις προσφύγων για τα κράτη-μέλη της ΕΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος