Οριακή η κατάσταση στα νοσοκομεία της περιφέρειας-Γεμάτες οι ΜΕΘ

Array

Η κατάσταση είναι οριακή στα νοσοκομεία της περιφέρειας με τα κρεβάτια στις ΜΕΘ γεμάτα, τους γιατρούς να νοσούν κι όσους απέμειναν να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τον όγκο των περιστατικών.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, η επίσκεψη της  Αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, ανέδειξε τα προβλήματα αλλά και τις ελλείψεις που επιβαρύνουν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση.

12 θάνατοι ασθενών σε τρεις ημέρες σε κλινική μη covid στον Βόλο, κινητοποίησε τις εισαγγελικές αρχές. Έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα, ώστε να διαπιστωθούν αν και ποιοι έχουν την ευθύνη της διασποράς του ιού.
Διασπορά σημειώθηκε και στην μη Covid κλινική στην Α’ Παθολογική με τέσσερις μολύνσεις ασθενών και στην συνέχεια με την μόλυνση δύο γιατρών.

Μετρά τις δυνάμεις του αλλά και τα διαθέσιμα μέσα το σύστημα υγείας και στη Λάρισα, μία περιοχή που καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε αριθμό κρουσμάτων.

Ρεκόρ νέων μολύνσεων καταγράφει η  Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης. Στα όριά του κινείται το σύστημα υγείας στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, καθώς δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση των τελευταίων εβδομάδων. Η απλή κλινική covid αλλά και η ΜΕΘ έχουν γεμίσει και ήδη έγιναν και διακομιδές ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.

Γεμάτες είναι οι ΜΕΘ και στη Δράμα, αισιόδοξα όμως μηνύματα εκπέμπει η περιοχή όσον αφορά στην εμβολιαστική κίνηση.

Στα Χανιά, εξιτήριο πήρε το 13χρονο παιδί που νοσηλευόταν με covid.
Στο νοσοκομείο Χανίων, γεννήθηκε ένα αγοράκι από μάνα ασθενή με covid. Η εικόνα στα νοσοκομεία του Νομού είναι καλή, όπως και η εμβολιαστική κίνηση την τελευταία εβδομάδα.
Οριακή είναι η κατάσταση στην Πάτρα. Επιστρατεύονται κλινικές που θα προσθέσουν κρεβάτια ΜΕΘ αλλά και απλές κλίνες για περιστατικά covid.

Δύσκολη είναι η κατάσταση σε Ροδόπη και Ξάνθη. Οι ιατρικοί σύλλογοι ζητούν επίταξη υπηρεσιών και προσωπικού αλλά και συνδρομή αναισθησιολόγων, παθολόγων και πνευμονολόγων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος