Ούγγρος ΥΠΕΞ στο ertnews: Η Ευρώπη πρέπει να έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τον εαυτό της (video)

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο (Peter Szijjarto) βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum και μίλησε στο ertnews για τους νέους ορίζοντες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ουγγαρίας.

Όπως υποστήριξε, έφερε μαζί του 13 εταιρείες οι οποίες τώρα διαπραγματεύονται με ελληνικές στους τομείς της ιατρικής βιομηχανίας, της πληροφορικής, του τουρισμού και των τροφίμων υψηλής ποιότητας. Σημείωσε επίσης ότι θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό ότι κατά τη διάρκεια του πρώτου φετινού εξαμήνου αυξήθηκαν κατά 26% οι εμπορικές συναλλαγές Αθήνας Βουδαπέστης και το μέλλον προβλέπεται ακόμα πιο ευοίωνο.

Όσον αφορά στο θέμα του προσφυγικού, είναι γνωστό ότι η Ουγγαρία έχει δεχθεί έντονη κριτική σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της και να μην δέχεται πρόσφυγες και μετανάστες, όπως της αναλογούν με βάση την πολιτική των ποσοστώσεων.

Ο κ. Σιγιάρτο υποστήριξε ότι η Ε.Ε. δεν πρέπει να ενθαρρύνει την εισροή περαιτέρω μεταναστευτικών κυμάτων, με αφορμή τα γεγονότα στο Αφγανιστάν και ότι η μέθοδος της ανακατανομής ενθαρρύνει τις μεταναστευτικές ροές προς την Ε.Ε για αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ο ίδιος, απαντώντας στις κατηγορίες για ευρωσκεπτικισμό, επισημαίνει ότι η ουγγρική κυβέρνηση είναι οπαδός του ρεαλισμού και δεν επιθυμεί να δημιουργηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης.

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει επανέλθει τελευταία σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη δημιουργία ενός ευρωστρατού, ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών θεωρεί ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί μία δομή παράλληλη του ΝΑΤΟ, αλλά η Ε.Ε. πρέπει να αποκτήσει τη δυνατότητα να υπερασπίζεται το έδαφός της για ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Αναφορικά με την Τουρκία,υπογραμμίζει ότι οι Βρυξέλλες χρειάζονται την καλή συνεργασία με την Άγκυρα και ότι η Ουγγαρία, είναι έτοιμη να μεσολαβήσει για να βελτιωθούν οι ελληνοτουρκικές και τουρκοκυπριακές σχέσεις, καθώς διατηρεί φιλικούς δεσμούς και με τις τρεις χώρες.

Τέλος σχολιάζοντας τη σφοδρή ευρωπαϊκή αντίδραση που προκάλεσε ο αμφιλεγόμενος ουγγρικός νόμος για την «προώθηση της ομοφυλοφιλίας» στα σχολεία, με αποτέλεσμα η Βουδαπέστη να έχει αποστερηθεί σημαντικά ευρωπαϊκά κονδύλια, ο Ούγγρος Υπουργός Εξωτερικών εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβέρνηση του δεν θα αποσύρει τη συγκεκριμένη νομοθεσία, αρνήθηκε ότι παραβιάζει τις ευρωπαϊκές αξίες και υποστήριξε ότι η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των παιδιών πρέπει να είναι ευθύνη των γονιών και της οικογένειας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος