Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός «διασταυρώνουν» τα ξίφη τους στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Ύστερα από εννέα ολόκληρα χρόνια, το ντέρμπι «αιωνίων» επανέρχεται σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τίθενται για πρώτη φορά αντιμέτωποι στην τελική αναμέτρηση (20/02, 17:00) του Φάιναλ Φορ του θεσμού, ο οποίος φιλοξενείται στα «Δύο Αοράκια», από τον 38ο τελικό στο Ελληνικό, όταν οι «πράσινοι» είχαν σηκώσει την κούπα με το τελικό 81-78.

Αμφότεροι έκαναν το καθήκον τους στα ημιτελικά, αποκλείοντας ΑΕΚ και Προμηθέα Πατρών, πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό και πλέον ετοιμάζονται για την τρίτη εφετινή συνάντησή τους, μετά το πρωτάθλημα (κέρδισε ο Παναθηναϊκός) και την Ευρωλίγκα (κέρδισε ο Ολυμπιακός).

Το «τριφύλλι» ετοιμάζεται να παραταχθεί στον τελικό έχοντας την προϊστορία με το μέρος του, καθώς οι πολυνίκεις της διοργάνωσης (20 κύπελλα) μετρούν επτά νίκες σε εννέα τελικούς ενάντια στους «ερυθρόλευκους».

Ο Παναθηναϊκός ευελπιστεί να συνεχίσει στην παρθενική παρουσία του Δημήτρη Πρίφτη σε τελικό Κυπέλλου την παράδοση, οδηγώντας τους «πράσινους» στην κατάκτηση του 21ου τροπαίου στην ιστορία τους και στην υπεράσπιση της περυσινής διάκρισης.

Στον αντίποδα, οι «ερυθρόλευκοι» θα διεκδικήσουν, επίσης με έναν προπονητή που ψάχνει τον πρώτο του τίτλο σε Κύπελλο, τον Γιώργο Μπαρτζώκα, το 10ο τρόπαιο στην ιστορία τους και την επιστροφή στις στέψεις μετά τις διαδοχικές κατακτήσεις τις σεζόν 2010 και 2011, χρονιά που ήταν και η τελευταία τους χρονικά επιτυχία.

Η ΕΡΤ, παρούσα σε ακόμη ένα μεγάλο αθλητικό ραντεβού, θα μεταδώσει τον μεγάλο τελικό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό απευθείας στην ΕΡΤ3, στις 17:00.

Από τις 16:30 έχει προγραμματιστεί η πρώτη σύνδεση με τα «Δύο Αοράκια» για πλούσιο ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και τα τελευταία νέα από τα δύο «στρατόπεδα» πριν από το τζάμπολ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος