Πανελλαδικές εξετάσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα – Τα θέματα (video)

Τον ρόλο της Επιστήμης στην αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων και τα ηθικά εφόδια του επιστήμονα που θα τον βοηθήσουν να πετύχει αυτό το στόχο κλήθηκαν να αναπτύξουν οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων που εξετάζονται στο μάθημα της Νεολληνικής Γλώσσας.

Η διασκευή ομιλίας του Γρηγόρη Σκαλκέα στην Ακαδημία Αθηνών, με θέμα την επιστήμη, ως «αέναο αγώνα» του ανθρώπου για την κατάκτησης της γνώσης, είναι το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, κατά την πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο Γρηγόρης Σκαλκέας, γιατρός, πανεπιστημιακός, μέλος και πρώην πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, είχε εκφωνήσει τη συγκεκριμένη ομιλία στις 30/12/2003.

Οι υποψήφιοι, εκτός των άλλων, κλήθηκαν να γράψουν μία ομιλία, ως υποψήφιοι φοιτητές και μελλοντικοί επιστήμονες, για το ρόλο της επιστήμης στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων, κατά τη γνώμη τους, σύγχρονων προβλημάτων και για τα ηθικά εφόδια που θα πρέπει να έχει ένας επιστήμονας, για να μπορέσει να υπηρετήσει τον ρόλο αυτό.

Τα θέματα προέρχονταν μέσα από το σχολικό εγχειρίδιο και από τους φιλολόγους θεωρούνται βατά. Σύμφωνα, μάλιστα, με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, το συγκεκριμένο θέμα, είναι ένα από τα κλασικά θέματα που διδάσκονται και δεν προκάλεσε ιδιαίτερες δυσκολίες στους υποψήφιους.

Σχετική είδηση: Πανελλαδικές: Στη Νεοελληνική Γλώσσα εξετάζονται οι υποψήφιοι των ΓΕΛ (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος