Πανηγυρισμοί αλλά και αντιδράσεις για την εξαγορά της Νιούκαστλ από fund στη Σ. Αραβία

Σεισμό μεγατόνων για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αποτελεί η αγοραπωλησία της Νιούκαστλ από fund που ανήκει στον πλουσιότερο Σαουδάραβα, τον πρίγκιπα Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Ωστόσο η συμφωνία προκαλεί κοινωνικές αναταράξεις, καθώς οι μνήμες από τη δολοφονία Κασόγκι και την εμπλοκή του πρίγκηπα σε αυτήν είναι ακόμα νωπές – ΕΙΔΙΚΑ στην αρραβωνιαστικιά του εκλιπόντος.

Ο Τζαμάλ Κασόγκι είχε δολοφονηθεί στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης τον Οκτώβριο του 2018 από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας. Έρευνα της CIA είχε καταλήξει πως την εντολή για την εξόντωσή του έδωσε πιθανότατα ο ίδιος ο Μπιν Σαλμάν.

Οι οπαδοί της Νιούκαστλ πανηγύρισαν έντονα την συμφωνία της χρονιάς που καθιστά την ομάδα τους τον πιο ακριβό σύλλογο στον κόσμo. Όμως δεν συμμερίζονται όλοι τον ενθουσιασμό τους. Πίσω από τον βασικό πλέον μέτοχο δεσπόζει το όνομα του Πρίγκιπα Διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. Οργανώσεις για τ` ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και η σύντροφος του Τζαμάλ Κασόγκι αντιδρούν έντονα.

ΧΑΤΙΣΕ ΤΖΕΝΓΚΙΖ – ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΚΑΣΟΓΚΙ: ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μεταξύ άλλων δήλωσε η αρραβωνιαστικιά του εκλιπόντος Κασόγκι, Χατισε Τζένγκιζ:
«Είναι ντροπή για τη Νιούκαστλ και για το βρετανικό ποδόσφαιρο που τώρα, έχει ένα ποδοσφαιρικό σύλλογο με ιδιοκτήτη το άτομο που είναι υπεύθυνο για τη δολοφονία του Τζαμάλ. Ζητώ (από τους οπαδούς) να σταθούν στο πλευρό μου, να στηρίξουν τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία και την δικαιοσύνη για τον Τζαμάλ. Είναι ντροπή και δεν το δέχομαι.»

ΑΛΑΝ ΣΙΡΕΡ: ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ

Ο ζωντανός θρύλος της ομάδας, Άλαν Σίρερ, εξέφρασε την ικανοποίησή του λέγοντας πως η Νιούκαστλ αλλάζει σελίδα, τόνισε όμως πως το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι σοβαρό: «Καταλαβαίνω όλα τα ζητήματα που προκύπτουν, πιστεύω πως το σωστό είναι να συζητήσουμε για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν πρέπει να το κρύβουμε κάτω από το χαλί.»

Το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας κατέχει πλέον το 80% της Νιούκαστλ. Αν και η Πρέμιερ Λιγκ έχει λάβει διαβεβαιώσεις πως το καθεστώς δεν θα έχει καμία ανάμειξη, οι υπόλοιποι 19 ποδοσφαιρικοί σύλλογοι αντιδρούν.

ΠΗΓΗ: ERTNEWS.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος