Παραλία Ίσσου: Η βροχή ματαίωσε τα παραδοσιακά Κούλουμα στην “Σαχάρα” της Κέρκυρας

Η μεγάλη περίοδος της Σαρακοστής ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα και η παράδοση θέλει το σαρακοστιανό τραπέζι, αυτή τη μέρα, γεμάτο με νηστίσιμα εδέσματα και εκλεκτούς θαλασσινούς μεζέδες.

Στην Κέρκυρα, τα Κούλουμα γιορτάζονται με έναν ιδιαίτερο τρόπο, στην παραλία του Ίσσου, όπου δυστυχώς φέτος ματαιώθηκαν, εξαιτίας της καταρρακτώδους βροχής.

Κάθε χρόνο αυτήν την ημέρα, ο Σύλλογος του χωριού προσφέρει σε όλους δωρεάν νηστίσιμες ποικιλίες, λαγάνες και ποτά για όσους επιθυμούν. Από το σαρακοστιανό τραπέζι δεν λείπουν τα θαλασσινά, όπως καλαμαράκια, μύδια, στρείδια, χταποδάκι, γαρίδες αλλά και άλλες λιχουδιές όπως ταραμάς, τουρσιά, όσπρια, χόρτα, λαγάνα, ουζάκι, τσίπουρο ή κρασί και καλή παρέα.

Σε αυτή τη γιορτή χωράνε όλοι, χωριανοί και φίλοι. Η χρυσαφένια, γεμάτη αμμόλοφους, παραλία Ίσσος βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Κέρκυρας. Οι αμμοθίνες που σχηματίζονται από τους ανέμους, δημιουργούν ένα ξεχωριστό τοπίο που δίκαια δίνουν στην παραλία το όνομα «Σαχάρα της Κέρκυρας». Ανήκει στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 μαζί με τον υγροβιότοπο Κορισσίων και το μοναδικό κεδροδάσος της Κέρκυρας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος