Παραπληροφόρηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία

Από τις 24 Φεβρουαρίου η παγκόσμια κοινότητα έχει τα μάτια της στραμμένα στην Ουκρανία, όπου συνεχίζεται η εισβολή της Ρωσίας.

Ένας δεύτερος πόλεμος λαμβάνει χώρα παράλληλα με τον πόλεμο των στρατευμάτων, αυτός της πληροφόρησης.

Η Αναστασία Κατσαουνίδου  Δρ. Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Διδάσκουσα τμ. Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας Ιόνιου Πανεπιστημίου μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “ΟΜΙΚΡΟΝ 3” για την κρίση της παραπληροφόρησης, που βιώνουμε παράλληλα με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Οποιαδήποτε κρίση κι αν κοιτάξουμε, οποιαδήποτε παρελθοντική κρίση, οικονομική κρίση, προσφυγική κρίση, υγειονομική κρίση πάντα τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον έχει πλάι της και μία κρίση παραπληροφόρησης. Απλώς τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί αντιμετωπίζουμε μία πολεμική κατάσταση.

Πέρα από την πηγή και την αυθεντικότητα της πληροφορίας, κάτι ακόμα, που πρέπει να σχολιαστεί είναι ότι αυτές οι πληροφορίες είναι από κρατικές πηγές ειδήσεων, που προσπαθούν να προπαγανδίσουν. Τα παραδείγματα, που έχουμε προσπαθούν να αξιοποιήσουν κάτι πολύ συγκεκριμένο: τη θέληση όλων μας να μάθουμε τι συμβαίνει», αναφέρει μεταξύ άλλων η κ.Κατσαουνίδου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος