Περισσότερα χαμόγελα από το “Χαμόγελο του παιδιού”: Νέα υπερσύγχρονη κινητή ΜΕΘ νεογνών και παίδων

Array

Ένα σύγχρονο ασθενοφόρο μεταφοράς νεογνών και παίδων, απέκτησε το “Χαμόγελο του Παιδιού“, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Η Νέα Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Παίδων, εντάσσεται πλέον στο ΕΚΑΒ και θα εξυπηρετεί όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του “Χαμόγελου”, η Μονάδα αποτελεί πρότυπο για τη χώρα, καθώς οι  τεχνικές προδιαγραφές της επιτρέπουν τη διακομιδή σοβαρών περιστατικών υγείας, παιδιών και νεογνών. Διαθέτει επίσης την παροχή υπηρεσιών τηλεϊατρικής, μέσω των οποίων, ο θεράπων ιατρός θα μπορεί από απόσταση να λαμβάνει όλα τα δεδομένα για την υγεία του παιδιού που μεταφέρεται στο νοσοκομείο.

Ειδικότερα, μέσω της τηλεϊατρικής, υπάρχει η δυνατότητα λήψης πίεσης, ζαχάρου σπιρομέτρησης και καρδιογραφήματος του ασθενούς, σε πραγματικό χρόνο, και η αποστολή των δεδομένων σε κάποιον γιατρό εκτός του ασθενοφόρου.

Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαθέτει Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά, με τις οποίες πραγματοποιεί διακομιδές πανελλαδικά και, σε κάποιες περιπτώσεις, εκτός Ελλάδας.

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά του Οργανισμού, είναι μοναδικές στην Ελλάδα και είναι ουσιαστικά ένα «κρεβάτι» Μονάδας Εντατικής Θεραπείας σε 6 τροχούς, εν κινήσει.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΘΑΛΕΙΑ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΝΙΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος