Πώς θα αξιοποιηθεί το Ελληνικό με την επένδυση των 7 δισ. ευρώ (video)

Ένα ενιαίο και ελεύθερης πρόσβασης αστικό πάρκο, το οποίο εκτείνεται σε 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα θα είναι η νέα εικόνα του Ελληνικού. Πρόκειται για μία επένδυση 7 δις ευρώ, από την οποία θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία τεράστια φορολογικά έσοδα και πολλές θέσεις απασχόλησης, εκτίμησε μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας. Την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία, εκφράζουν κυβερνητικές πηγές, ενώ για καθυστερήσεις κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μετα από 15 χρόνια πλήρους εγκατάλειψης το Ελληνικό μπαινει σε τροχιά αξιοποίησης. Κεντρικός άξονας και πρώτο έργο που θα υλοποιηθεί εντός 5 ετίας είναι το μητροπολιτικό πάρκο πρασίνου και αναψυχής. Με Πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους 50 χιλιομέτρων και παιδικές χαρές. Ένα ενιαίο και ανεμπόδιστης πρόσβασης παρκο 2 εκατ. τετραγωνικών δηλ. Δηλαδή… 15 φορές όσο ο Εθνικός Κήπος. Με βάση τη νέα συμφωνία την συντήρηση αναλαμβάνει ο επενδυτής. Ο Στέργιος Πιτσιόρλας πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, δήλωσε ότι από μια επένδυση 7 δις θα εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία τεράστια φορολογικά έσοδα, πολλές θέσεις απασχόλησης, ενώ με την ολοκλήρωση της συμφωνίας στέλνουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα διεθνώς.

Στον Άγιο Κοσμά προβλέπεται ανάπλαση της παραλίας μήκους ενός χιλιομέτρου που θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Στα έργα περιλαμβάνονται
-νέα μαρίνα για την εξυπηρέτηση μικρών σκαφών.
-Μουσεία και χώροι ανάδειξης της ιστορίας της περιοχής.
-Ενυδρείο, καφετέριες και εστιατόρια.
Η Ποσειδώνος που σήμερα χωρίζει το ελληνικό από τον κοσμά θα υπογειοποιηθεί ενώνοντας τις δύο πλευρές.

LAMDA DEVELOPMENT
Η αξιοποίηση αναμένεται να έχει μια εμπροσθοβαρή θετική επίπτωση στην καταπολέμηση της ανεργίας με τη δημιουργία 10.000 άμεσων θέσεων εργασίας και στην αναζωπύρωση του κατασκευαστικού τομέα, που τόσο έχει πληγεί από την παρατεταμένη κρίση. Σε πλήρη ανάπτυξη το Έργο αναμένεται να απασχολεί περίπου 70.000 άτομα πολλών επαγγελματικών ειδικοτήτων.

Τα οφελήματα από τη νέα διαπραγμάτευση;
-αύξηση από 5,4 σε 7 δισ. ευρώ του ύψους της συνολικής επένδυσης,
-μείωση της οικοδομήσιμης γης,
-ολοκλήρωση των εργων σε συντομότερο χρόνο με προσδιορισμό ότι το 80% των επενδύσεων θα γίνει στα 12 έτη αντί για 15
-καταβολή του 51% του τιμήματος δηλ. των 915 εκατ. ευρώ τα επόμενα 4 χρόνια.

Θα χτιστούν πέντε ξενοδοχεία, συνολικής δυνατότητας τουλάχιστον 2.000 κλινών. Εμπορικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις, ναυτικός όμιλος.

Η Lamda Development αναλαμβάνει ακόμη τη χρηματοδότηση και κατασκευή όλων των συγκοινωνιακών υποδομών, των εγκαταστάσεων και δικτύων κοινής ωφέλειας, των αναγκαίων λιμενικών έργων, Υπάρχει δέσμευση και για δημιουργία κεντρου ανακύκλωσης όπως επίσης για την αναπαλαίωση και λειτουργία των διατηρητέων κτηρίων εντός του ακινήτου.

Το έργο θα παραδίδεται σε στάδια. Η ανάπτυξη του Ελληνικού αναμένεται να φέρει ένα εκατομμύριο επιπλέον τουρίστες, ετησίως.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Παπασταύρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος