Πρ. αγροτικού συλλόγου Βέροιας: Εάν δεν έρθουν εργάτες γης η αγρανάπαυση είναι μονόδρομος

Την τεράστια έλλειψη σε εργατικά χέρια για την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων σε Πέλλα και Ημαθία, υπογραμμίζουν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, κάνοντας λόγο για αναγκαστική αγρανάπαυση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο αγροτικού συλλόγου Βέροιας, Τάσο Χαλκίδη, χρειάζονται φέτος άλλους 6.000 ανθρώπους για να μαζέψουν τα προϊόντα τους, ενώ, όπως τόνισε, εάν δεν έρθουν εργάτες, δεν θα υπάρξει γεωργία.

Το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης που εμφανίστηκε προ τριετίας, πλέον λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, καθώς, τον τελευταίο χρόνο, υπήρξε μια πολύ έντονη και μαζική φυγή αλλοδαπών εργατών προς άλλες χώρες.

Στη Βόρεια Ελλάδα, με τις παραδοσιακές καλλιέργειες σε ροδάκινα, νεκταρίνια, ακτινίδια και κεράσια, το πρόβλημα είναι ακόμη εντονότερο, καθώς οι αγροτικές εργασίες έχουν ξεκινήσει και οι εργάτες γης που αναμένονται από την Αλβανία δεν έχουν ακόμα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους, ενώ ένα μέρος τους έχει ήδη βρει δουλειά σε Ιταλία και Γερμανία.

“Σε περίπτωση που δεν ληφθεί άμεσα απόφαση από την πολιτεία που να ανατρέπει την σημερινή κατάσταση, η αγρανάπαυση είναι μονόδρομος”, κατέληξε ο πρόεδρος  του αγροτικού συλλόγου Βέροιας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΑΥΛΟΣ ΣΑΡΟΓΛΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος