Πρόεδρος Φαρμακοποιών στο Πρώτο για self test: Ο κόσμος ανταποκρίθηκε-Ουρές στα φαρμακεία (audio)

«Ανταποκρίθηκε ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό, σε σχέση με τις δύο τελευταίες φορές που δεν ενδιαφέρθηκε καθόλου και τους προτρέπαμε εμείς να πάρουν τα σελφ τεστ. Τώρα ήρθαν να τα πάρουν και οι πιο νέοι σε ηλικία και οι συνταξιούχοι» τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο, o πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς.

Μάλιστα, προσέθεσε πως αρκετός κόσμος ταλαιπωρήθηκε, καθώς γιατί αντιμετώπισαν ουρές στα φαρμακεία, όχι μόνο γιατί έσπευσαν πολλοί να τα προμηθευτούν, αλλά και γιατί το σύστημα καθυστερούσε 5 φορές παραπάνω από το κανονικό. «Αυτό σε συνδυασμό και με τα ράπιντ τεστ αλλά και με την ανάγκη να προμηθευτούν την ενισχυμένη μάσκα, δημιούργησε ουρές». Επίσης τα αυτοδιαγνωστικά τεστ δεν είναι σε ατομικές συσκευασίες, είναι σε συσκευασίες των 5, οπότε, επεσήμανε ο κ. Βαλτάς πρέπει ό,τι χρειάζεται να το δώσουμε. Μια πρόσθετη καθυστέρηση, υπήρξε γιατί οι συνταξιούχοι πηγαίνουν να πάρουν τα φάρμακά τους στο τέλος του μήνα όταν έχουν πάρει την σύνταξή τους.

«Η πολιτεία έκανε πάρα πολύ καλά που έδωσε τα αυτοδιαγνωστικά τεστ και τώρα είναι απαραίτητο να κάνουν χρήση όλοι πριν πάνε στα ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς. Αν βγει θετικό να πάνε σε ένα φαρμακείο να το τσεκάρουν με ένα ράπιντ και από κει και πέρα ο φαρμακοποιός θα τους ενημερώσουν τι να κάνουν. Θεωρώ ότι είναι έγκυρα τα αυτοδιαγνωστικά, είναι πιστοποιημένα και τα αποτελέσματα είναι αυτά που πρέπει. Δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε. Με την σωστή χρήση θα δώσει το αποτέλεσμα της ιχνηλάτησης που θέλουν οι επιστήμονες για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία» κατέληξε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος