“Ψήφος εμπιστοσύνης” στην οικονομία από Ρένγκλινγκ – Βίζερ (video)

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία δίνουν κορυφαία θεσμικά στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενδεικτική είναι η τοποθέτηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά στα βήματα προόδου που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι πλέον ένα βήμα από το τέλος των μνημονίων.

Για θαύμα της ελληνικής οικονομίας κάνει λόγο ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

“Το ότι φθάνουμε στο τέλος του προγράμματος είναι μια πολύ καλή είδηση, πριν από δυόμισι χρόνια δεν πιστεύαμε ότι αυτό θα ήταν δυνατό, όμως θαύματα συμβαίνουν ακόμη και στην οικονομική πολιτική και πιστεύω πως η εμπειρία από τα τελευταία ένα-δύο χρόνια ήταν καλή, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, η τελευταία αξιολόγηση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί”.

Ο Γιάννης Στουρνάρας επιμένει στην προληπτική γραμμή στήριξης: “Η Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία είναι ανεξάρτητη και δεν δέχεται οδηγίες, συμβουλεύει ότι δεν πρέπει να παραβλέψουμε μια προληπτική πιστωτική γραμμή, διότι αυτό μπορεί να πιέσει προς τα κάτω το κόστος δανεισμού της χώρας και θα διατηρήσει το waiver για τις ελληνικές τράπεζες”.

Κατά της προληπτικής γραμμής στήριξης τάσσεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός οικονομίας και ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.

Η Φώφη Γεννηματά δεν βλέπει καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρυ Πάϊατ, αναφέρθηκε στο θέμα του ελληνικού χρέους: “Πιστεύουμε πως η ανακούφιση κρατικού χρέους θα πρέπει να ενταχθεί σε μια διαδικασία για να μπει η Ελλάδα σ’ ένα θεμέλιο βιώσιμης ανάπτυξης. Τελικά όμως αυτό πρέπει να επιλυθεί από την Ελλάδα και τους ευρωπαίους εταίρους της”.

Αναγκαία χαρακτηρίζει την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στους θεσμούς Ντέκλαν Κοστέλο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Κ. Κωνσταντόπυλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος