“Πυροβολισμοί” σε λεωφορείο των Ολυμπιακών Αγώνων (video)

Η επίθεση μπορεί να έγινε με πέτρες, μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί, καταθέτουν ωστόσο, διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι που επέβαιναν στο επίσημο όχημα μεταφοράς τους μεταξύ των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Σπασμένα γυαλιά από τα παράθυρα προκάλεσαν μικροτραυματισμούς σε δύο άτομα. “Το επίσημο λεωφορείο που μετέφερε διαπιστευμένους δημοσιογράφους από το χώρο που γίνονται τα παιχνίδια του μπάσκετ στο κεντρικό Ολυμπιακό πάρκο, χτυπήθηκε από πυρά στην εθνική οδό του Ρίο”, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες.

Ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής του Rio 2016, Μάριο Αντράδα, είπε ότι διεξάγεται έρευνα που θα καθορίσει εάν “ήταν σφαίρες ή βράχος“.

«Δεν θέλουμε να προβούμε σε εικασίες. Δεν είμαστε σε θέση ακόμα να επιβεβαιώσουμε τι χτύπησε το λεωφορείο,» είπε, προσθέτοντας ότι το περιστατικό συνέβη στη γειτονιά Κουρικάκα, μόλις λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Ολυμπιακού Πάρκου. «Δεν θέλουμε να προβούμε σε εικασίες».

«Δεχθήκαμε πυροβολισμούς. Θέλω να πω ότι τους ακούσαμε», δήλωσε ο Σέριλ «Λη» Μικάλεσον, ένας συνταξιούχος πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, που δίνει ανταποκρίσεις για τα παιχνίδια του μπάσκετ στο Ρίο.

“Πυροβολισμοί” σε λεωφορείο των Ολυμπιακών Αγώνων (video)

Στις φωτογραφίες διακρίνεται μια μικρή τρύπα, στο μέγεθος ενός δακτύλου, σε ένα από τα παράθυρα.

Η εγκληματικότητα στο Ρίο επισκιάζει τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Αμερική. Το Σάββατο, ανάλογο περιστατικό με πυροβολισμούς σημειώθηκε στο κέντρο ιππασίας.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1,Reuters,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος