Ρέντσι: Δεν μπορεί να μου φέρεται έτσι η Μέρκελ

Στην απόφαση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι να μην πάρει μέρος την Παρασκευή στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Φρανσουά Ολάντ και την Άγκελα Μέρκελ, μετά τη λήξη της Συνόδου, αναφέρεται εκτενώς η La Repubblica, με ανταπόκριση και σχόλια από την Μπρατισλάβα.

«Η Άγκελα δεν μπορεί να μου φέρεται με αυτό τον τρόπο, όπως κάνει με άλλους ηγέτες οι οποίοι δεν κούνησαν ούτε το δακτυλάκι τους για το μεταναστευτικό και την οικονομία», δήλωσε ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, σε ένα μήνα ο Ρέντσι θα επιμείνει και πάλι στην ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας και συνολικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού, αφού «στις 18 Οκτωβρίου, δύο ημέρες πριν από τη σύνοδο των Βρυξελλών, θα δει τον πρόεδρο Ομπάμα για να εξασφαλίσει την υποστήριξή του».

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα, μιλώντας με τους συνεργάτες του, ο Ρέντσι στάθηκε στο ότι κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες «δεν μπορούν να φέρονται σαν να μην υπήρξε το Brexit», καθιστώντας σαφές ότι επιθυμεί και μια ισχυρή ατζέντα για την συνάντηση στις 25 Μαρτίου του 2017 στη Ρώμη, όταν η Ένωση θα γιορτάσει τα εξήντα χρόνια από την ιδρυτική της συνθήκη.

Συνεχίζοντας, η εφημερίδα αναφέρει πως ο Ιταλός πρωθυπουργός είπε ότι «κάθεται ήσυχα μόνον όταν του δίνουν αυτό που χρειάζεται» και «δεν θέλει να γίνει ρεζίλι εξαιτίας άλλων».

Απευθυνόμενος στον Γάλλο πρόεδρο, προσθέτει ο δημοσιογράφος Αλμπέρτο Ντ΄Αρτζένιο, εξήγησε ότι «δεν μπορούσε να εγκρίνει ένα ανύπαρκτο κείμενο συμπερασμάτων».

«Στο ιταλικό νησί του Βεντοτένε, πριν ένα μήνα, οι Μέρκελ, Ρέντσι και Ολαντ είχαν υπογράψει ένα σύμφωνο μη επίθεσης, που για την Ιταλία προέβλεπε μεγαλύτερη ευελιξία ενόψει του δημοψηφίσματος του Νοεμβρίου, ενώ για την Γερμανία περιείχε τον τερματισμό των επιθέσεων σε δύο ζωτικούς τομείς για την προεκλογική εκστρατεία της καγκελαρίου. Ενημερώνοντας, όμως, μόνος του τους δημοσιογράφους, ο Ρέντσι επέμεινε σε δύο σημεία ακριβώς, τα οποία η Μέρκελ θεωρεί ότι δεν μπορεί κανείς να τα θίξει: το Δημοσιονομικό Σύμφωνο και την συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό», καταλήγει η La Repubblica.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος