Ρίο: Θρίλερ με τον Πρέσβη – Απανθρακωμένο πτώμα – Ανακρίνονται ύποπτοι και σύζυγος (video)

Εν αναμονή της ιατροδικαστικής εξέτασης και ταυτοποίησης από τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, επιβεβαιώθηκε κατόπιν επικοινωνίας της πρεσβείας της Ελλάδας με το υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας ότι το εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο στην περιοχή Νόβα Ιγουάτσου της πόλης του Ρίο, στο οποίο βρέθηκε απανθρακωμένη σορός, είχε νοικιαστεί, προ ημερών, από τον Έλληνα πρέσβη και τη σύζυγό του Φρανσουάζ, την οποία σήμερα, ανακρίνει η αστυνομία της Βραζιλίας, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, η Φρανσουάζ Αμοιρίδη, η βραζιλιάνικης καταγωγής σύζυγος του πρεσβευτή Κυριάκου Αμοιρίδη, είχε ήδη ανακριθεί χθες, όμως «ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης θέλησε να την ξαναδεί».

Η Globo ανέφερε επίσης πως οι αστυνομικοί βρήκαν αίμα σ’ έναν καναπέ στο σπίτι του Ρίο όπου διέμεναν ο πρεσβευτής και η σύζυγός του και ανέκριναν τη σύζυγο.

Η ίδια, καθώς και «ένας χωροφύλακας» και «ένας νεαρός» ανακρίνονται σήμερα ως «ύποπτοι», διευκρίνισε η πηγή αυτή, σύμφωνα πάντα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Η εφημερίδα O Globo υποστηρίζει από την πλευρά της πως υπάρχουν υποψίες ότι πρόκειται για «έγκλημα πάθους».

Την υπόθεση ερευνά το τμήμα ανθρωποκτονιών της αστυνομίας της Πολιτείας του Ρίο ντε Ζανέιρο και η εφημερίδα O Globo αναφέρει πως η αστυνομία εργάζεται βασισμένη στην υπόθεση ότι πρόκειται για δολοφονία.

Το Ρόιτερς αναφέρει στο τηλεγράφημά του πως το αυτοκίνητο εντοπίσθηκε στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, μια φτωχή περιοχή στην οποία κυριαρχούν ισχυρές ένοπλες συμμορίες με πολιτικές διασυνδέσεις, οι οποίες αποτελούνται κυρίως από εκτός υπηρεσίας ή συνταξιούχους αστυνομικούς και πυροσβέστες που ελέγχουν εκτεταμένες περιοχές.

Πιστεύεται πως συχνά αποσπούν εκβιαστικά χρήματα από τους κατοίκους με αντάλλαγμα να εμποδίζουν τις συμμορίες των ναρκωτικών να καταλάβουν τις περιοχές.

Το Ρόιτερς σημειώνει πως το περιστατικό αποτελεί άλλο ένα πλήγμα για την εικόνα του Ρίο μόλις τέσσερις μήνες αφότου η πόλη αυτή φιλοξένησε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πρακτορείο προσθέτει πως η εγκληματικότητα στο Ρίο βρίσκεται σε άνοδο και πως η Πολιτεία έχει μεγάλα χρέη και συχνά δεν μπορεί να πληρώνει εγκαίρως –ακόμη και καθόλου– τους μισθούς των αστυνομικών και άλλων υπαλλήλων της.

Το υπουργείο Εξωτερικών και η ελληνική πρεσβεία στην Μπραζίλια, σε στενή συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές της Βραζιλίας, προβαίνουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιτάχυνση της πορείας των ερευνών για τον εντοπισμό του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία.

Τι δήλωσε ο Υφ. Εξωτερικών

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποια ταυτοποίηση, συνεχίζονται οι έρευνες σε σχέση με αυτή την εξέλιξη επισήμανε το πρωί σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και πρόσθεσε ότι ο κ. Αμοιρίδης βρισκόταν σε άδεια εορτών και η πρεσβεία ενημερώθηκε για την εξαφάνιση στις 28 Δεκεμβρίου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, μάλιστα, στη Βραζιλία σπεύδει άμεσα, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπούενος ‘Αιρες Δημήτριος Ζεβελάκης, προκειμένου να συνδράμει το έργο της πρεσβείας μας στην Μπραζίλια.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Σχετική είδηση: Ανησυχία για την τύχη του Έλληνα πρεσβευτή στη Βραζιλία (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος