Σ. Μαυροειδάκος στο Πρώτο για την υπόθεση του 13χρονου μαθητή: Να αφυπνιστούν όλοι πριν φτάσουμε σε γεγονότα όπως της Αμερικής (audio)

Με αφορμή το περιστατικό στο σχολείο του Γέρακα όπου 13χρονος, θύμα bullying πήγε έχοντας μαζί του αεροβόλο, ο γενικός γραμματέας Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αστυνομίας Στράτος Μαυροειδάκος, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με την Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, επισημαίνοντας «όταν γίνεται ένα τέτοιο περιστατικό, εμείς που τα ζούμε δεν πέφτουμε από τα σύννεφα».

«Όταν βλέπουμε ότι χρειάζεται η αστυνομία να επεμβαίνει σε ανήλικα, σε αμούστακα παιδιά, τότε κάτι δεν πάει καλά. Κάτι δεν πάει καλά στην σχολική κοινότητα, στην οικογένεια του κάθε παιδιού, όταν βλέπουμε αυτές τις καταστάσεις» υπογράμμισε ο κ. Μαυροειδάκος. «Σε πολλές περιπτώσεις, επεμβαίνει η ομάδα ΔΙΑΣ σε περιστατικά με συμμορίες έξω από σχολεία, ανήλικα παιδιά που φοράνε κουκούλες από φούτερ, κάτω από 15 ετών, που είναι σε μεγάλες παρέες και το βλέπουν σαν παιχνίδι, αυτό είναι το εξοργιστικό. Και δεν φτάνει στους δείκτες της εγκληματικότητας αυτό, γιατί όταν γίνει προσαγωγή παιδιών συνήθως είναι γνωστά μεταξύ τους από την ίδια περιοχή και οι γονείς μετά δεν υποβάλλουν μηνύσεις, άρα δεν καταγράφονται τα περιστατικά. Και βλέπουμε ένα παιδάκι, σκεφτείτε τι έχει τραβήξει η ψυχή αυτού του παιδιού, ώστε να πάρει ένα αεροβόλο με πλαστικές σφαίρες και να το έχει μαζί του πού; Μέσα στο σχολείο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυροειδάκος, παραπέμποντας σε πρώιμα στάδια τραγικών γεγονότων με δράστες μαθητές σε σχολεία της Αμερικής».

«Είναι το πρώτο στάδιο δυστυχώς να δούμε περιπτώσεις σαν της Αμερικής, που εκεί βρίσκουν πολύ πιο εύκολα τα όπλα, διότι είναι ελεύθερα και έτσι φτάνουν στα χέρια αμούστακων παιδιών. Βλέπουμε στην Αμερική να υπάρχουν στα σχολεία ένοπλοι φύλακες που ελέγχουν στις μαθητικές θύρες αν το παιδί που μπαίνει έχει επάνω του όπλο. Για να μην φτάσουμε σε αυτό πρέπει να αφυπνιστεί και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, να σταθεί πιο κοντά σε αυτά τα περιστατικά bullying ή στις διενέξεις μαθητών μέσα στα σχολεία και ας πάει και κατηγορούμενος κάποιος για να παραδειγματιστούν κάποιοι άλλοι που έχουν  κάνει τον βίο αβίωτο σε ορισμένα παιδιά, γιατί το επόμενο στάδιο είναι παιδιά που αυτοκτονούν» υπογράμμισε ο κ. Μαυροειδάκος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος