Σαρώνει η κακοκαιρία – Κλειστά τα σχολεία – Φεύγουν τα πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο (video)

Τις νότιες περιοχές της χώρας αναμένεται να πλήξουν από την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και την Κυριακή τα ακραία καιρικά φαινόμενα. 

Για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τους κυκλώνες της Μεσογείου που φαίνεται ότι θα γίνουν μέρος της ζωής μας μίλησε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Ανδρέας Καζαντζίδης.

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν τις επόμενες ώρες η νότια Πελοπόννησος, η Κρήτη και οι δυτικές Κυκλάδες.
Αύριο Σάββατο, η σφοδρή κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει και την Αττική, και ειδικότερα τις νότιες και ανατολικές περιοχές.

Επί ποδός βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός και η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Για την αποφυγή ατυχημάτων σήμερα Παρασκευή κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία σε Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Ιθάκη, Ζάκυνθο, Κεφαλλονιά, Χανιά και Ρέθυμνο.

Χιόνια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους στα ορεινά. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις για πτώσεις δέντρων και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος.

Φεύγουν τα πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, μετά την άρση του απαγορευτικού του απόπλου.

Ανοιχτή είναι η πορθμειακή γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας ενώ το πρωϊνό δρομολόγιο για τα νησιά του Αργοσαρωνικού δεν θα πραγματοποιηθεί.

Πάντως, σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου οι άνεμοι εξακολουθούν να φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Κλειστή θα παραμείνει η γραμμή Ρίο-Αντίρριο, ενώ κανονικά διεξήχθη το πρωινό δρομολόγιο Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα. Κλειστές είναι οι γραμμές Αρκίτσα- Αιδηψός, Καβάλα-Πρίνος.

Ανοιχτή είναι η γραμμή Κεραμωτή Καβάλα-Λιμένας Θάσου. Στις γραμμές Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται μόνο κατά την κρίση των πλοιάρχων και με ημερολογιακή εγγραφή.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που αντιμετωπίζουν διαφορετικά την κακοκαιρία, όπως αυτός ο ριψοκίνδυνος σέρφερ σήμερα το πρωί στη Ραφήνα.

Σαρώνει η κακοκαιρία – Κλειστά τα σχολεία – Φεύγουν τα πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο (video)

Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού και παραπλεόντων σκαφών για παροχή βοήθειας σε ιστιοφόρο που πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά της Λευκάδας. Συμφωνα με πληροφορίες κοντά στο ιστιοφόρο, στο οποίο επιβαίνει ένα αλλοδαπός, έχει ήδη φθάσει κρουαζιερόπλοιο.

Σαρώνει η κακοκαιρία – Κλειστά τα σχολεία – Φεύγουν τα πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο (video)

Κύμα 11 μέτρων στις νότιες ακτές της Πελοποννήσου

Το κέντρο του μεσογειακού κυκλώνα «Ξενοφώντα», όπως τον ονομάζει η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να φθάσει στις νότιες ακτές της Πελοποννήσου μεταξύ 15:00-18:00 του Σαββάτου 29 Σεπτεμβρίου 2018, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις.

Το ύψος του κύματος μεταξύ Πελοποννήσου και Κρήτης, το μεσημέρι του Σαββάτου, με βάση το κυματικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου/meteo.gr, προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα 11 μέτρα.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Στο μάτι της κακοκαιρίας η χώρα – Κλειστά αύριο τα σχολεία σε Αττική και άλλες περιοχές (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος