Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Βόρειο Ελλάδα

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις  σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν εχθές λίγο πριν το μεσημέρι, χωρίς ωστόσο να απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Καλύτερη εικόνα παρουσίαζαν οι πυρκαγιές λίγο μετά τις 10 το πρωί: «Έχει πέσει η ένταση της φωτιάς και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει αναφερθεί σε κάποιο από τα μέτωπα να απειλούνται κατοικημένες περιοχές» αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά, που ξέσπασε σε δασική έκταση, λίγο πριν τις 3 εχθές το μεσημέρι, στην Τορώνη, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, καίγοντας κυρίως πουρνάρια σε ημιορεινή περιοχή. Στο έργο της κατάσβεσης τους 57 πυροσβέστες και τις 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 20 οχήματα, συνέδραμαν 1 αεροσκάφος και 1 ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στο Κιλκίς, έπειτα από ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, παραμένουν στο σημείο και επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 11 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα. Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Γαλλικού.

Στη Δυτική Μακεδονία, παραμένουν σε εξέλιξη τρεις φωτιές, ωστόσο και αυτές παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα. Επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με υδροφόρα, πεζοπόρα τμήματα, υπάλληλοι της Τοπικής αυτοδιοίκησης με μηχανήματα έργου, σε κάποιες περιπτώσεις και μηχανήματα του στρατού, δίνουν μάχη με τις φλόγες σε δασικές εκτάσεις στον Δίλοφο του Δήμου Βοΐου και στη Δεσκάτη Γρεβενών, όπως και σε χορτολιβαδική – δασική περιοχή στον Πολύμυλο Κοζάνης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος