Σφελινός Σερρών: Ο τόπος της ρίγανης με το χαρακτηριστικό άρωμα και την ασύγκριτη γεύση

Όλοι γνωρίζουμε τη ρίγανη από το χαρακτηριστικό άρωμα και τη γεύση που προσδίδει σε φαγητά αλλά και για τις πάρα πολλές φαρμακευτικές της ιδιότητες.

Στον Σφελινό Σερρών, υπάρχει ένα αγρόκτημα με την επωνυμία «Φελλίς Γη», όπου παράγεται εξαιρετικής ποιότητας ρίγανη.

Ο παραγωγός, Γιώργος Φιλιούσης, εγκατέλειψε πριν από πολλά χρόνια την Αθήνα, όπου εργαζόταν σε εταιρεία και μετακόμισε στις Σέρρες για να ασχοληθεί με την παραγωγή  ρίγανης. Έκανε το βήμα έπειτα από πολλή σκέψη, όπως είπε, αλλά η ζωή στο χωριό, όπως απεδείχθη, είχε πολλαπλά οφέλη τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του.

Ο κ. Φιλιούσης προσφέρει το προϊόν του σε καλαίσθητη αεροστεγή συσκευασία που διασφαλίζει τη φρεσκάδα και τη διατήρηση του αρώματος.

Η ελληνική ρίγανη θεωρείται από τις καλύτερες παγκοσμίως. Είναι αντιδιαρροϊκή, αντιφλεγμονώδης, βακτηριοκτόνα. Υπό τη μορφή αφεψήματος χρησιμοποιείται για την ατονία των εντέρων. Λειτουργεί ακόμη ως αποχρεμπτικό για τον βήχα, βοηθάει στην υπέρταση και την αρτηριοσκλήρυνση. Το αιθέριο έλαιο της ρίγανης (οριγανέλαιο) χρησιμοποιείται για τον πονόδοντο. Μία άλλη χρήση της είναι κατά των ρευματισμών.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΣΑΠΗΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος