Σήμα συναγερμού λόγω υπερχείλισης αντιπλημμυρικού φράγματος έξω από το Χιούστον (video)

Συναγερμό σήμαναν μέσω Twitter οι αρχές της Κομητεία Μπραζόρια, έξω από το Χιούστον όταν ένα αντιπλημμυρικό φράγμα στις Λίμνες Κολούμπια δεν άντεξε τον υδάτινο όγκο που έχει προκαλέσει η τροπική καταιγίδα Χάρβεϊ με αποτέλεσμα να εμφανίσει διαρροές. Οι αρχές κάλεσαν όσους κατοίκους δεν έχουν ακόμη εγκαταλείψει την περιοχή να το κάνουν επειγόντως.

https://twitter.com/reuterspictures/status/902583130317627393

Στο μεταξύ, δύο ταμιευτήρες υδάτων που συνέβαλαν να περιοριστούν οι συνέπειες των σφοδρών βροχοπτώσεων της τροπικής καταιγίδας Χάρβεϊ έχουν αρχίσει να υπερχειλίζουν, γεγονός που ώθησε τις αρχές να αφήσουν περισσότερο νερό να ρεύσει στο σύστημα αποχέτευσης της πόλης -το οποίο ήδη αντιμετωπίζει τεράστια πίεση- για να αμβλυνθεί η κατάσταση σε δύο φράγματα, δήλωσαν αξιωματούχοι της Κομητείας Χάρις.

Οι αξιωματούχοι της Κομητείας παρακολουθούν την κατάσταση σε έξι συνοικίες γύρω από τους ταμιευτήρες και προέτρεψαν τους κατοίκους των περιοχών αυτών να απομακρυνθούν πριν ανέβει το επίπεδο του νερού.

Το γεγονός ότι αφέθηκαν νερά από τους ταμιευτήρες στο αποχετευτικό σύστημα αναμένεται να εντείνει το πρόβλημα των πλημμυρών στις περιοχές γύρω από τον Μπάφαλο Μπαγιού, έναν ποταμό ο οποίος περνάει από το κέντρο του Χιούστον, σύμφωνα με τον Τζεφ Λίντερ, έναν αξιωματούχο της Κομητείας Χάρις που εργάζεται για αντιμετώπιση των πλημμυρών.

Στο κέντρο της αμερικανικής μεγαλούπολης δεν έχουν αναφερθεί πλημμύρες μέχρι τώρα.

Ο απολογισμός των νεκρών από τον τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας βρίσκεται στους 9, ενώ κάποια ΜΜΕ τους ανεβάζουν στους 14. Οι πρωτόγνωρες πλημμύρες αναμένεται να εξαναγκάσουν τουλάχιστον άλλα 30.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ έκανε λόγο για φαινόμενο χωρίς προηγούμενο και κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις εντολές των αρχών για να παραμείνουν ασφαλείς.

Η καταιγίδα Χάρβεϊ ήταν ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει περάσει από το Τέξας τα τελευταία 50 χρόνια, από τότε που εμφανίστηκε πάνω από τα ηπειρωτικά την Παρασκευή κοντά στο Κόρπους Κρίστι, περίπου 354 χλμ νότια του Χιούστον.

Εκτιμάται ότι το νερό που έπεσε αυτές τις μέρες ξεπερνά τα 41 τρισ λίτρα, ενώ αναμένεται να πέσουν άλλα 94 τρισ λίτρα.

Σήμα συναγερμού λόγω υπερχείλισης αντιπλημμυρικού φράγματος έξω από το Χιούστον (video)Οι αρχές της πόλης προειδοποίησαν τους κατοίκους για την άνοδο της στάθμης του νερού τις επόμενες μέρες καθώς η καταιγίδα μαίνεται πάνω από τις αμερικανικές ακτές στον Κόλπο του Μεξικού.

Τα όσα διαδραματίζονται θυμίζουν τις επιπτώσεις του τυφώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη το 2005.

Ομάδες αστυνομικών και του Λιμενικού έχουν διασώσει τουλάχιστον 2.000 άτομα έως τώρα, ανελκύοντας πολλά από τις στέγες με ελικόπτερα, καθώς προτρέπουν εκατοντάδες άλλα άτομα που βρίσκονται απομονωμένα σε πλημμυρισμένα σπίτια να απλώσουν πετσέτες ή σεντόνια έξω από τα παράθυρα ώστε να τραβήξουν την προσοχή των διασωστών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος