Σκηνικό καταστροφής στην Κινέτα – Σε εξέλιξη το μέτωπο στα Γεράνεια Όρη (video)

Για τρίτη ημέρα παραμένει σε εξέλιξη το μέτωπο στον ορεινό όγκο στην Κινέτα, σε πευκόφυτη χαράδρα στα Γεράνεια Όρη, ανάμεσα στους Αγ. Θεοδώρους και το Λουτράκι. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης ανέφερε ότι εξαπλώνεται και ζήτησε να υπάρξει άμεσα περαιτέρω βοήθεια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Σημειώνεται ότι χθες Τρίτη εκκενώθηκαν με προτροπή των τοπικών Αρχών, τρεις οικισμοί στο Λουτράκι (Λεοντάρι, Νέα Πολιτεία και Κατσιβίρι), καθώς και κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

Στην περιοχή επιχειρούν τέσσερα ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, 228 πυροσβέστες με 114 οχήματα, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 14 υδροφόρες και πέντε μηχανήματα του στρατού.

Καταγραφή ζημιών

Κλιμάκια της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής προχωρούν, από σήμερα, σε αυτοψίες και καταγραφή ζημιών σε επαγγελματικούς χώρους, στις περιοχές του Δήμου Μεγάρων, οι οποίες επλήγησαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κινέτα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται και η αποτίμηση των καταστροφών εντός του οικιστικού ιστού από οκτώ κλιμάκια του δήμου μαζί με αυτά του υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Γρηγόρης Σταμούλης. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί 139 περιπτώσεις ολοσχερούς καταστροφής οικιών, «οι οποίες αναμένεται να φθάσουν στις 200, όσες περίπου και οι οικίες που έχουν υποστεί μερικές πλην σοβαρές ζημιές», εκτιμάει ο δήμαρχος.

Εκφράζει, δε, την ικανοποίησή του για την αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος στο σύνολό του, «παρά την τεράστια περιβαλλοντική και οικονομική απώλεια» και ευχαριστεί τον Θεό που «δεν είχαμε καθόλου θύματα ή τραυματισμούς».

Για την καταγραφή των ζημιών των επαγγελματικών χωρών που διενεργεί η Περιφέρεια Αττικής ο κ. Βασιλείου ενημερώνει ότι εάν σε κάποια περίπτωση «για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει γίνει αυτοψία», ο ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, στα τηλέφωνα: 213-2047106 και 213-2047108.

Σε συμπαράσταση των κατοίκων του οικισμού Κινέτα, που επλήγη από την χθεσινή καταστροφική πυρκαγιά, η Ολυμπία Οδός θα παραμείνει σε αναστολή είσπραξης διοδίων στους πλευρικούς σταθμούς Πάχης Μεγάρων έως την Τρίτη 31 Ιουλίου. Το κόστος των διελεύσεων αναλαμβάνει η ίδια η εταιρία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Πηγή : ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Τραγωδία δίχως τέλος – Θρίλερ με τους αγνοούμενους (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος