Σπείρα Ρομά «χτυπούσε» σπίτια ευπόρων και επωνύμων (video)

Στα πρότυπα της Μαφίας δρούσαν οι δύο μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις που εξάρθρωσε η Αστυνομία, οι οποίες ευθύνονται για εκατοντάδες ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς κατοικίες, κυρίως στα βόρεια προάστια, αλλά και για κλοπές χρηματοκιβωτίων από εταιρείες.

Πρόκειται για δύο από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν σε Αττική και περιφέρεια από το 1990 και μετά.

Τα κλοπιμαία που έχουν κατασχεθεί γεμίζουν ένα δωμάτιο στην Ασφάλεια ΒΑ Αττικής που έκανε την έρευνα, εδώ και ένα χρόνο.

Οι δύο οργανώσεις ήταν δομημένες στα πρότυπα της μαφίας, με αρχηγούς που έδιναν τις εντολές, υπαρχηγούς και εκτελεστικά όργανα.

Οι αρχηγοί “ξέπλεναν” τα χρήματα από την πώληση κλοπιμαίων στην κατασκευή πολυτελών κατοικιών και την αγορά πανάκριβων αυτοκινήτων.

Έχουν συλληφθεί 41 μέλη, από 19 έως 66 ετών, οι περισσότεροι Ρομά, και αναζητούνται για να συλληφθούν 48 άτομα, ανάμεσα στα οποία και τρεις αστυνομικοί, ενώ για άλλους επτά ένστολους υπάρχουν ενδείξεις ότι συνεργάζονταν με τη συμμορία.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας επιχειρηματίας, ένας ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου στο Κολωνάκι, και πολλοί κλεπταποδόχοι.

Οι αστυνομικοί φέρονται να έδιναν πληροφορίες στους κακοποιούς για τις κινήσεις της Ασφάλειας.

Κατασχέθηκαν περίπου 600.000 ευρώ μετρητά, 120 κιλά ασήμι σε ράβδους, φύλλα χρυσού, λίρες, κοσμήματα και πανάκριβα ρολόγια.

Ρεπορτάζ: Ν. Κουντούρης
Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος