Τα ιαματικά λουτρά στο Άγκιστρο Σερρών

Στην χαλαρωτική ατμόσφαιρα που προσφέρουν τα ιαματικά λουτρά στο Άγκιστρο Σερρών μας μεταφέρει νοερά η κάμερα της ΕΡΤ3, παρουσιάζοντας έναν οικονομικό και κοντινό προορισμό για ξεκούραση.

Ένα ξενοδοχείο με σύγχρονες εγκαταστάσεις , δίπλα στο βυζαντινό χαμάμ του Αγκίστρου που χρονολογείται από το 950 μ.Χ., προσφέρει στους επισκέπτες αυτό που χρειάζονται για να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινότητας.

Όπως αναφέρει ο Λευτέρης Γεωργιάδης ιδρυτής της αναπτυξιακής εταιρείας λουτρών «οι πηγές του Αγκίστρου θεωρούνται από τις καλύτερες της Ευρώπης». Ισότιμες ακόμη και με τα διάσημα λουτρά του Baden-Baden. Η υδροθεραπεία  ενδείκνυται, καθώς τα νερά έχουν θερμοκρασία 40,5°C και είναι ιδανικά για ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, δισκοπάθειες, μυαλγίες κ.α..

Τα λουτρά τα επιλέγουν Έλληνες και ξένοι από τις γειτονικές χώρες. Η πρόσβαση  είναι ιδιαίτερα εύκολη. Μόλις 50 χλμ. από τις Σέρρες, 120 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και δίπλα στα Ελληνο-βουλγαρικά σύνορα. Για την ιστορία επισημαίνεται ότι οι  θερμές πηγές, ήταν γνωστές από την εποχή του Φιλίππου Β΄ και η χρήση τους συνεχίστηκε κατά την βυζαντινή περίοδο, οπότε και κτίστηκαν τα λουτρά.

Σημειώνεται ότι tα λουτρά λειτουργούν καθημερινά, σε 24ωρη βάση και φυσικά τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής για τον covid.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος