Συνεχείς διαβουλεύσεις με στόχο την εκταμίευση των 7,5 δισ.

Τους τελευταίους σκοπέλους με τα προαπαιτούμενα προσπαθούν να ξεπεράσουν κυβέρνηση και θεσμοί για να απελευθερωθεί η δόση των 7,5 δισ. ευρώ.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε διαδικασία σύγκλισης, αν και δεν λείπουν τα “αγκάθια” στα αναδρομικά του ΕΚΑΣ, τα κόκκινα δάνεια με την εγγύηση του Δημοσίου και το νέο ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

“Οι θεσμοί βρίσκονται σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές σε όλα τα επίπεδα, σε συνέχεια του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας”, δήλωσε την Τρίτη και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα.

Ερωτηθείσα σχετικά με την επιστολή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, απάντησε πως η ανταλλαγή επιστολών αποτελεί μέρος της “συνήθους διαδικασίας”.

Σύμφωνα μάλιστα, με την ανάλυση των αποφάσεων του προσφατου Eurogroup, την οποία δημοσιοποίησε τη Δευτέρα ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, η εκταμίευση της πρώτης δόσης, των 7,5 δισ. ευρώ, μπορεί να γίνει στο δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου, εφόσον η Ελλάδα ικανοποιήσει όλα τα προαπαιτούμενα.

Σχετική είδηση: Διαβουλεύσεις για τα τελευταία προαπαιτούμενα – Τα «αγκάθια» και οι εναλλακτικές λύσεις (video)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος