Συνεχίζεται η μάχη με την πύρινη λαίλαπα στην Κύπρο (video)

Για τρίτη μέρα συνεχίστηκε και σήμερα η μάχη με την πύρινη λαίλαπα, η οποία συνεχίζει το καταστροφικό της έργο σε ημιορεινές περιοχές της Κύπρου και μετέτρεψε σε «κρανίου τόπο» πάνω 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα πυκνού δάσους.

Δύο δασοπυροσβέστες έχασαν την ζωή τους, ενώ τρεις άνδρες, που ήρθαν αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα, νοσηλεύονται τραυματισμένοι στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο ένας εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Προληπτικά εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά, ενώ επιτόπου επιχειρούν πτητικά μέσα από την Κύπρο και άλλες χώρες.

Αργά το απόγευμα η κατάσταση καλυτέρευσε στα χωριά Σπήλια και Κούρδαλι, αλλά παραμένει επικίνδυνη στα χωριά Αγία Ειρήνη και τα Καννάβια.

Η πυρκαγιά προκάλεσε μικρές ζημιές σε αυλές κατοικιών στις παρυφές της κοινότητας Ευρύχου και απειλήθηκαν δύο κατοικίες στο χωριό Κούρδαλι. Ισραηλινοί πιλότοι, που συμμετείχαν στην επιχείρηση, χαρακτήρισαν πάρα πολύ δύσκολο το έργο της πυρόσβεσης, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Το απόγευμα έφθασε πυροσβεστικό αεροπλάνο από την Ιταλία και αναμένονται τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα από τη Γαλλία, ενώ η Κυπριακή Δημοκρατία έκανε γνωστό ότι αποδέχεται τη συνδρομή και της Τουρκίας υπό την προϋπόθεση ότι αυτή «θα ενταχθεί στο πλαίσιο του κρατικού επιχειρησιακού σχεδιασμού εντός του οποίου η διεθνής συνδρομή, με τη συμμετοχή του Ισραήλ, της Ελλάδος, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Ιταλίας και θεσμικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε εξέλιξη».

Πηγή ΕΡΤ1, ΑΜΠΕ

Σχετική είδηση Κύπρος: Δύο πυροσβέστες νεκροί- Υπό έλεγχο το δυτικό μέτωπο της πυρκαγιάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος