Συνετρίβη πυροσβεστικό αεροσκάφος στην Αυστραλία-Σκοτώθηκαν τα τρία μέλη του πληρώματος

Τρεις Αμερικανοί σκοτώθηκαν όταν πυροσβεστικό αεροσκάφος συνετρίβη καθώς συμμετείχε σε επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς σε αλπική περιοχή της νοτιοανατολικής πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, ανακοίνωσε η επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης Γκλάντις Μπερετζίκλιαν.

Κατά την ίδια, το καναδικής ιδιοκτησίας  αεροσκάφος έπεσε με σφοδρότητα στο έδαφος και κατά τις πρώτες πληροφορίες εξερράγη». Φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένας επιζών  μετά τη συντριβή του στην ορεινή περιοχή Σνόουι Μονάρο. Η καναδική εταιρεία Coulson Aviation, καθήλωσε στο έδαφος τα υπόλοιπα αεροσκάφη που συμμετέχουν σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης στη Νέα Νότια Ουαλία και στη Βικτόρια.

Τα αίτια της συντριβής δεν είναι ακόμα γνωστά αλλά προβλέπονταν ριπές ανέμου 90 χιλιομέτρων την ώρα στην περιοχή που μοιραία έκαναν «πολύ δύσκολο» τον χειρισμό μεγάλων πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Τα ίχνη του C-130 Hercules αναζητούσαν από τις 05:00 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας)  οι αρχές της Αυστραλίας καθώς έχασαν την επαφή ενώ το αεροσκάφος συμμετείχε στη μάχη με τις φλόγες σε ορεινές περιοχές της νοτιοανατολικής πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας.
Το πυροσβεστικό σώμα της Νέας Νότιας Ουαλίας ,διενεργεί έρευνα και οι πυροσβέστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις για την κατάσβεση πυρκαγιών στην περιοχή εν μέσω υψηλής ζέστης.
Μεγάλο μέρος της χώρας τέθηκε σε συναγερμό από νωρίτερα σήμερα λόγω της επανόδου του καύσωνα έπειτα από πολυήμερες βροχοπτώσεις που προσέφεραν ανακούφιση στα μέτωπα.
Κατά τόπους επικρατούν σήμερα θερμοκρασίες 40° Κελσίου και πνέουν ισχυροί άνεμοι, συνθήκες που ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος