32 οινοποιοί παρουσίασαν νέες ποικιλίες με μεθυστικά αρώματα, στην εκδήλωση “ΒορΟινά” που διοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».
Η Προβλήτα 1 στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης πλημμύρισε με κρασιά, παλιές και νέες αγαπημένες ποικιλίες, της αέναης οινικής μας κληρονομιάς, απευθυνόμενες σε γνώστες και μη.
Παρά την αύξηση του κόστους παραγωγής, οι οινοποιοί καταφέρνουν να ταξιδεύουν τα κρασιά τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στην κορυφή της ελληνικής παραγωγής είναι το λευκό Σαββατιανό και ο ερυθρωπός Ροδίτης.
Η Ελλάδα θεωρείται μία μικρή οινική χώρα, μόλις στη θέση 17 της παγκόσμιας κατάταξης. Συνολικά, υπάρχουν περίπου 180.000 καλλιεργητές, 1.200 οινοποιεία και περίπου 64.000 στρέμματα αμπελώνων που προορίζονται για την παραγωγή κρασιού.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΓΙΟΛΤΖΙΔΟΥ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΤΑΣΟΣ ΠΑΝΤΟΛΕΩΝ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος