Τα συστήματα που θα είναι υποχρεωτικά στα αυτοκίνητα από το 2022

Αφιερωμένη στα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι η διεθνής εισαγωγική έκθεση της Σανγκάης. Η ηλεκτροκίνηση μπαίνει δυναμικά τόσο στην διεθνή όσο και στην ελληνική αγορά έξυπνων αυτοκινήτων.

Πόσο έξυπνο μπορεί να γίνει ένα αυτοκίνητο; Τα αυτόνομα αυτοκίνητα που εκπέμπουν χαμηλά ποσοστά διοξειδίου του άνθρακα δίνουν την απάντηση. Πάνω από 35 εκατομμύρια έχουν επενδυθεί για την είσοδο των έξυπνων αυτοκινήτων στην αγορά μέχρι το 2025 όπως παρουσιάστηκαν στην διεθνή εισαγωγική έκθεση οχημάτων στην Σανγκάη.

Το καινοτόμο αυτοκίνητο που εστιάζει στην κοινή χρήση ταξιδιών έκανε το ντεμπούτο του στην έκθεση. Πώς λειτουργεί; Υπάρχουν τέσσερα καθίσματα, που περιβάλλουν μια ηλεκτρονική συσκευή στο όχημα. Η συσκευή έχει μέγεθος 28 ιντσών στις τέσσερις πλευρές της και οι επιβάτες μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τη συσκευή με χειρονομίες ή φωνή.

Μάλιστα, τα 4 παράθυρα μετατρέπονται σε κινηματογραφική οθόνη για τον κάθε επιβάτη που σίγουρα θα απολαύσει την διαδρομή σε μια μοναδική εμπειρία.

Όσο η ηλεκτροκίνηση κερδίζει έδαφος στην αγορά και στις προτιμήσεις του κοινού, τα μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα πόλης αναμένονται και στην Ελλάδα.

Το μικρό e.Go life με γερμανική προέλευση και πρεσβευτή τον Νεϊμάρ τραβά τα βλέμματα. Ενιαία ψηφιακή οθόνη 23 ιντσών, ράγες οροφής, προστατευτικά πλαστικά στους θόλους και στρογγυλούς προβολείς ομίχλης είναι μερικά από τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του τετραθέσιου οχήματος γρήγορης φόρτισης.

Πρόκειται για ένα εργαλείο πόλης που θα συνδυάζει ποιότητα και ασφάλεια ενώ η τιμή του θα αγγίξει τις 25.000 ευρώ.

Ο Ευάγγελος Μπεκιάρης, διευθυντής Ινστιτούτου Μεταφορών ΕΚΕΤΑ μιλάει στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή “ΟΜΙΚΡΟΝ 3” για το θέμα.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος