Τάκης Θεοδωρικάκος: Το πανεπιστήμιο πρέπει να είναι χώρος ασφάλειας για καθηγητές και φοιτητές-Δεν μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει

Array

“Οι νόμοι είναι νόμοι, θα αποδοθεί δικαιοσύνη”, δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην ΕΡΤ3 για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης που έχει συγκλονίσει τη Θεσσαλονίκη. “Γονείς μάθετε στα παιδιά σας να σέβονται και να αγαπούν, ανδρισμός σημαίνει να φέρεσαι ανθρώπινα, με αγάπη, ευγένεια και πολιτισμό στις κοπέλες με τις οποίες συναναστρέφεσαι”, είπε ο Υπουργός, ενώ, σε ό,τι αφορά τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, τόνισε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται σε δοκιμασία, γεγονός που φαίνεται και από το ότι το αρμόδιο γραφείο της ΕΛ.ΑΣ ασχολήθηκε από τον Σεπτέμβριο με 180 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας. “Είναι φανερό ότι η πανδημία έχει παίξει αρνητικό ρόλο, ο εγκλεισμός στα σπίτια πολλαπλασίασε προβλήματα, τα οποία ήταν υπαρκτά αλλά τώρα ήρθαν στην επιφάνεια”, σχολίασε ο Υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος μίλησε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3 για όλα τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας, τόνισε ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική αστυνομία, για την οποία, όπως είπε, είναι σίγουρος ότι θα κάνει τη δουλειά της με τον καλύτερο τρόπο.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε και στο θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας που, όπως είπε, έχει την καθολική αποδοχή του ελληνικού λαού και θα εγκατασταθεί αρχικά σε τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. “Όλες οι ελληνικές οικογένειες επενδύουν στο να δουν τα παιδιά τους να φοιτούν στο πανεπιστήμιο και, όταν βλέπουν ότι αυτό δεν λειτουργεί όπως πρέπει, δηλαδή να είναι κλειστό ή να υπάρχουν χώροι καταλήψεων για 30 και πλέον χρόνια, διαμαρτύρονται”. “Δεν μπορεί να μπαίνει στο πανεπιστήμιο οποιοσδήποτε, παρά μόνο οι φοιτητές, οι καθηγητές και οι εργαζόμενοι σε αυτό, ενώ είναι απαραίτητο να μπαίνουν κάμερες. “Την ανωμαλία δεν θα την κάνουμε κανονικότητα, το να είναι κλειστές οι πανεπιστημιακές αίθουσες από καταλήψεις, χωρίς καμία νόμιμη διαδικασία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και αυτό το σέβεται η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων”, κατέληξε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.

Τέλος, ο κ. Θεοδωρικάκος σχετικά με την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επέκταση του ΚΥΤ στον Έβρο, είπε ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος